El blog de Aigües de Barcelona

Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua

Blogs

El talent imparable dels doctorands

Per tal de rebre als dos darrers doctorands, incorporats a finals de 2019, vam realitzar una jornada de benvinguda en la qual van rebre el suport de tots els implicats en la seva investigació.

L’any 2013 vam iniciar un projecte molt il·lusionant: acollir joves talents estudiants de doctorats en el marc del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya. Des de llavors, són ja nou els estudiants que han col·laborat amb nosaltres per desenvolupar recerca en la nostra activitat.

Sense cap mena de dubte, aquesta col·laboració entre el món universitari i empresarial sota l’empara de l’administració pública és imprescindible per mantenir un alt grau d’innovació. A Aigües de Barcelona, estem fermament compromesos amb el talent i poder comptar amb joves plens d’energia i empenta ens ha permès avançar en nous camps d’investigació.

En aquests moments, quatre joves treballen a Aigües de Barcelona en aquesta modalitat. Cada programa de doctorat té una durada de tres anys, durant els quals, l’estudiant passa a ser un treballador o treballadora més d’Aigües de Barcelona i pot preparar la seva tesi alhora que gaudeix d’un primer contracte laboral. Per a això, rep la tutela d’un expert en la seva àrea d’estudi, que l’acompanyarà durant tot el procés i li donarà suport en la recerca.

Les tesis dels quatre doctorands i doctorandes actuals es realitzen en àrees tècniques de diversos departaments d’Aigües de Barcelona, per tant, tracten temes molt diferents. En aquests moments, els quatre estudiants investiguen sobre temes com la priorització d’inversions amb criteris de desenvolupament sostenible, la diversitat bacteriana en aigües de consum, microplàstics i aigua, i la rehabilitació de canonades de distribució.

Els joves provenen de la Universitat Ramon Llull-Institut Químic Sarrià, l’Institute of Environmental Assessment and Water Research-CSIC, la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Amb motiu de la incorporació de dos nous estudiants que realitzaran les seves tesis a la companyia durant els propers 3 anys, en el marc del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat, el 13 de novembre va tenir lloc una jornada de benvinguda per als nous doctorands. Aquests, conjuntament amb companys i companyes que han fet o estan fent el doctorat en aquest programa, van tenir l’oportunitat de compartir coneixement i experiència amb els diferents tutors de l’empresa, els directors de tesi de les diverses universitats i els representants del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat. Mira com va anar en el següent vídeo.