El blog de Aigües de Barcelona

Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua

Blogs

El teletreball i la flexibilitat horària com a eines per ser més sostenibles i més feliços a la feina

El teletreball i la flexibilitat horària suposen un nou concepte de la jornada laboral, amb conseqüències positives en tots els àmbits. Aigües de Barcelona ja els està incorporant i amb molts bons resultats.

Una imatge que veiem a diari a totes les ciutats del món: col·lapses de trànsit cada matí per arribar a la feina i cada vespre per tornar a casa. Tubs d’escapament, gasos amb efecte d’hivernacle. Accidents de trànsit. Contaminació de l’aire amb greus afectacions per a la salut. A més, en general, vivim en societats amb jornades laborals llargues, que impossibiliten compatibilitzar la vida personal i familiar amb la feina. Sembla clar que el model d’organització laboral ha de canviar, tant per reduir les emissions de CO2 com per tenir una bona conciliació entre la vida personal i la vida laboral.

D’acord amb la segona edició del llibre blanc “Més enllà del Teletreball: Una nova forma flexible de treballar”, publicat per la Fundació MásFamilia, sota la hipòtesi de teletreball d’un dia a la setmana per part del 20% de la població susceptible de teletreballar, s’obtindria una reducció de 166.421 tones de CO2 l’any o unes 168.085 tones de gasos amb efecte d’hivernacle l’any.

Els beneficis del teletreball i la flexibilitat horària també repercuteixen en les persones. Segons el mateix llibre, el teletreball augmenta la productivitat, millora la qualitat de vida dels professionals i incentiva el treball en equip, promou la inclusió social i impulsa l’ús de les noves tecnologies. En definitiva, som més feliços a la feina. A Aigües de Barcelona som molt conscients dels avantatges d’aquestes modalitats, que a més reforcen la nostra aposta pels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Gràcies a l’acord signat amb la representació legal dels treballadors a finals del 2018, Aigües de Barcelona va iniciar al març de 2019 una prova pilot de les dues modalitats en alguns departaments del centre de treball de Collblanc. Gràcies a l’èxit d’aquesta iniciativa, l’acord es va renovar i es va ampliar. Actualment, la gran majoria dels professionals d’aquest centre ja poden gaudir de més Flexibilitat horària, i el Teletreball, per la seva banda, s’ha ampliat a més departaments des d’aquest mes de juny. L’any 2020 s’estendrà progressivament a la resta de centres de treball per a tots aquells col·lectius que en puguin gaudir.

Estem segurs que aquest és el camí!