El blog de Aigües de Barcelona

Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua

Blogs

L’artista Núria Toll i els infants d’Esplugues creen una obra d’art al dipòsit de Sant Pere Màrtir

Reivindicar l’art urbà i donar opció als nens i nenes del barri a transmetre un missatge efectiu sobre l’aigua, objectius del projecte WaterWall

L’art urbà és una de les formes d’expressió més efectives que existeixen i, si hi penses, de les més antigues. Es creu, però, que l’art urbà com el coneixem ara va néixer a la dècada dels anys 60 als Estats Units. En l’actualitat, forma part del paisatge urbà i molts artistes l’usen com a una faceta més del seu portfolio. La normalització d’aquesta disciplina no significa, però, que els seus missatges siguin menys punyents... pensa en Bansky, per exemple.

Els artistes urbans plasmen les seves idees, cadascú amb la seva personalitat i estil, per transmetre missatges que volen fer reflexionar aquells que els gaudeixen, ja sigui de camí a la feina o al supermercat. Aquests artistes són respectats dins de la seva comunitat per la tècnica i la capacitat d’observació del món que els envolta.

El projecte WaterWall va néixer ara fa un any quan es buscaven formes d’evitar les pintades a les façanes d’instal·lacions d’Aigües de Barcelona. De la mà de Rebobinart, que treballa en com desestigmatitzar aquesta disciplina i que vol dinamitzar l’espai públic a través de l’art, i juntament amb una associació del municipi que fa labor social amb infants, es treballa en una instal·lació en concret, a la qual es fa un rentat d’imatge total

 

En les darreres setmanes, ha estat el jovent de l’escola d’art EMA —Espai Municipal de les Arts d’Esplugues— qui, juntament amb l’artista Núria Toll, ha pensat en com transmetre el missatge “Tot és aigua, cada gota compta” a les portes del dipòsit de Sant Pere Màrtir d’Esplugues. Gràcies a l’empenta i creativitat dels nens i nenes, l’acompanyament d’educadors en el procés de brainstorming i la plasmació final amb tècniques de grafiti o pintura amb esprai, el resultat és sorprenent.

Núria Toll és coneguda per la seva tècnica força singular, a base de línies rectes i formes geomètriques que formen objectes. Toll s’inspira en la natura i animals salvatges, sempre en tons clars, blaus i grisos. Les portes del dipòsit no en són excepció i queda clara la seva firma personal amb els colors utilitzats i el peix i la tortuga escollits com a centre de l’obra. Gaudeix-la en aquest vídeo!