Tu factura y consumo
Consultar tus facturas
Entender tu factura
Tarifas de suministro
Factura digital
Pagar la factura
Introducir lectura contador
Telelectura
Tu Contrato
Alta de suministro
Cambio de titular
Tarifas de contratación
Tus contratos
Tus Datos
Baja de un contrato
Autorizaciones
Calidad del agua e Información de tu zona
Buscador calidad del agua
Bonificaciones
¿Sois más de tres personas en casa?
¿Necesitas facilidades para el pago de una factura?
¿Te encuentras en una situación de vulnerabilidad?
¿Reciclas y usas los puntos verdes?
Incidencias y reclamaciones
Obras y afectaciones
Haz una reclamación
Customer Counsel - Defensa del Cliente
Normativa
Carta de compromisos con los clientes
Tu barrio o ciudad
Medio Ambiente y Sostenibilidad
Protegemos y favorecemos la biodiversidad
Nos adaptamos al cambio climático
La gestión responsable
Minimizamos nuestro impacto para luchar contra el cambio climático
Los Objetivos de Desarrollo Sostenible
Consejos de ahorro
Cómo se gestiona el agua
La gestión del ciclo integral
Fuentes de abastecimiento
Qué hacemos por ti
Agenda
Educación
Blog
Revista
Campañas
Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua
Des de fa temps, a Aigües de Barcelona comptem amb uns treballadors molt eficients per fer tasques delicades, com inspeccionar determinats espais de la xarxa del cicle urbà de l’aigua. Es tracta de dispositius dron que ja formen part del dia a dia dels equips operaris que han de supervisar la xarxa i que, gràcies a aquests nous companys tecnològics, la supervisen amb minimitzant els riscos.
La idea de poder comptar amb aquests dispositius va sorgir d’un grup de treballadors i treballadores d’Aigües de Barcelona relacionats directament amb feines de manteniment de la gran xarxa de subministrament i clavegueram que es desplega sota els nostres peus sense que en siguem conscients, la qual cal inspeccionar sovint per coneixe’n l’estat.
I quines són aquestes tasques? Bàsicament, poder accedir amb el mínim de riscos, a espais confinats de difícil accés, com el clavegueram. D’aquesta manera, els equips humans eviten entrar en els llocs més estrets i obscurs, on, a més, en molts casos circula aigua en el fons.
En un primer moment, van tractar de fer servir drons comercials, però, en veure que no s’adaptaven a les necessitats especifiques d’aquest tipus d’inspeccions, van decidir fer prototips propis, usant impressió 3D, adaptats a les necessitats especials de les tasques a realitzar.
Els professionals d’Aigües de Barcelona han anat adaptant els prototips fins a obtenir uns drons molt fiables que han incrementat l’eficiència i facilitat d’aquestes inspeccions. L’ús de la tecnologia adequada incrementa exponencialment l’agilitat en la presa de decisions a l’hora de valorar els diferents espais i les necessitats de manteniment o reparacions.
Aquests aparells estan dissenyats perquè no sigui un problema el fet de topar amb els obstacles que es troben, sense que perdin equilibri o la connexió amb qui els està manipulant des de l’exterior. A més, poden encabir-se en llocs molt estrets i tancats, on el personal operari d’Aigües de Barcelona no podria accedir d’una altra manera.
Queda clar, doncs, que el futur de la gestió de l’aigua no és només la digitalització en la gestió (com ja comentàvem en un anterior post del blog ) o l’ús de les darreres tecnologies, sinó l’esperit d’innovació constant i intraprenedoria dels equips per poder donar solucions a reptes molt concrets que requereixen ments brillants i molt coneixedores de les tasques a realitzar.
Aquest és el camí!