El blog de Aigües de Barcelona

Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua

Blogs

Bons hàbits per estalviar aigua aquest estiu

L’estiu ja és aquí, i amb la calor, consumim més aigua: ens refresquem amb més freqüència, omplim piscines, posem més rentadores, i a més, s’utilitzen més quantitats d’aigua per al manteniment dels jardins i les plantes. De fet, durant aquests mesos, estar en contacte amb l’aigua ens resulta desitjable i satisfactori. No obstant això, és molt important recordar que l’aigua és un recurs limitat, i per això, s’ha de consumir sempre de manera responsable.

Tot i que sembli complicat, especialment a l’estiu, a causa de les altes temperatures i la calor, és positiu introduir petits canvis en les nostres rutines que ens ajudin a crear un bon hàbit a l’hora d’estalviar aigua.

Al bany, ja sigui a l’hora de rentar-se les mans, les dents o ensabonar-se a la dutxa, és molt important tancar bé les aixetes. S’ha de vigilar, sobretot, que no n’hi hagi cap d’espatllada i degoti. També es pot limitar el consum d’aigua instal·lant limitadors de cabal a qualsevol de les aixetes de casa o fent ús d’una cisterna de doble descàrrega per tal de no malbaratar aigua de manera innecessària.

A la cuina, un bon recurs per estalviar aigua és fer ús del rentavaixelles de manera adequada. Aquest s’ha de posar en marxa només quan està ple i no fa falta passar aigua als plats abans de posar-los dins, tan sols eliminar les restes de menjar. A més, cal recordar que, per descongelar els aliments, no cal posar-los sota l’aixeta, simplement s’han de treure del congelador amb suficient temps i antelació. 

I un últim consell, en aquest estiu tan especial i diferent que ens està deixant la covid-19, recorda que una bona higiene de mans és una de les millors opcions per lluitar contra aquest virus. No ho oblidis!