Usted fue redirigido a https://www.aiguesdebarcelona.cat/es/blog/portada/-/blogs/el-gust-del-aigua-de-l-aixeta .
Pulse en el siguiente enlace para descartar esta redirección y acceder a la URL original: Enlace .
Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua
Obrir una aixeta de casa teva i poder beure’n aigua sense cap tipus de risc és un privilegi: no tothom té aquesta sort. Aigua que, a més, té un gust i una olor cada vegada millors, gràcies a tècniques molt avançades de tractament, com l’osmosi inversa que apliquem en la planta depuradora.
L’origen de l’aigua és un factor determinant en el seu sabor, ja que el terreny pel qual circula un riu té unes característiques minerals particulars. Allò que confereix en gran mesura gust i olor a l’aigua de l’aixeta són les sals minerals naturals i altres nutrients que conté.
L’aigua que prové del riu Llobregat té una mineralització elevada, que adquireix a causa del recorregut que fa per una conca salina. La sal, com a potenciador natural del sabor, realça el gust de clor. En canvi, l’aigua procedent de la conca del riu Ter té una concentració salina moderada, i és rica en calci i bicarbonats, substàncies més agradables al gust.
Sigui quina sigui la seva composició, l’aigua per consumir sempre ha de ser clorada. De fet, la cloració és un gran aliat de la salut pública. La seva capacitat per eliminar bacteris i altres microorganismes ha contribuït a prevenir i erradicar multitud de malalties de transmissió hídrica. En conseqüència, el gust de clor s’hauria de percebre com un signe de qualitat.
En cas que vulguis millorar el gust i l’olor de la teva aigua, et recomanem que just acabada de sortir de l’aixeta la posis en una gerra de vidre oberta, la deixis reposar una mitja hora perquè el clor s’evapori i després la fiquis a la nevera. El fet de refredar l’aigua provoca que es redueixin l’olor i el gust de clor. Un altre truc és tirar-li unes gotes de llimona; ajudaran a eliminar el clor.