El blog de Aigües de Barcelona

Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua

Blogs

Aigües de Barcelona estrena nova web, més propera i accessible a la ciutadania i altres grups de relació

Aigües de Barcelona ha posat en funcionament el seu nou portal web, que incorpora millores amb l’objectiu d’oferir una informació més propera i accessible a la ciutadania, amb dades d’especial interès segons els públics a qui es dirigeix, i a la vegada, esdevenir una eina més útil a les necessitats dels seus clients.

En la seva aposta per la millora continuada, la nova web incorpora un nou servei per a l’atenció al client com és el chatbot d‘Aigües de Barcelona, un sistema d’intel·ligència artificial que permetrà una comunicació més propera i àgil amb els clients, solucionant possibles incidències relacionades amb el servei de l’aigua pràcticament en temps real.

En aquest sentit, s’han prioritzat facilitar les vies de contacte amb la companyia i s’ha incorporat l’opció  de nous espais de participació ciutadana a través de la secció “Explora, educa, participa”.

Consultar afectacions de la xarxa i personalitzar la navegació

Una altra de les principals novetats de la web és la possibilitat de consultar les obres previstes a la xarxa de distribució, tant les vigents com les planificades per dur a terme millores de la xarxa. D’aquesta manera, les persones i establiments afectats per un tall podran veure en temps real l’hora en què es preveu restablir el servei. El sistema ofereix informació concreta del restabliment del servei a cada finca del carrer on es fan les obres.  

La nova web vol ser, a més d’un espai on realitzar gestions contractuals, una eina de consulta sobre tot allò relacionat amb el cicle de l’aigua, la facturació, les bonificacions disponibles i les activitats que realitza Aigües de Barcelona als municipis on opera. Si l’usuari ho permet, la web es pot personalitzar per oferir-li informació rellevant sobre el seu municipi, la qualitat de l’aigua que arriba a casa seva o altres aspectes de proximitat com l’agenda. A més, s’ha creat un nou canal d’informació més fresca en format blog, que recollirà notícies d’interès relacionades amb l’aigua.

Capdavanters en transparència

Tot i no haver-hi cap obligació per llei, Aigües de Barcelona va decidir ser proactiva i apostar per la implementació d’un portal de transparència l’any 2017. La nova web aprofundeix en aquesta línia, oferint una informació objectiva i responsable sobre aspectes com la gestió econòmica, els recursos humans, convenis, col·laboracions o certificacions de qualitat, sempre en compliment dels estrictes estàndards marcats per la Llei de transparència.

El Portal Obert, el portal de la transparència d’Aigües de Barcelona, ha estat una iniciativa pionera i ha superat una detallada auditoria realitzada per la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, que ha reconegut el seu elevat grau de transparència.

La companyia ha apostat per a una eina accessible per a tothom, vetllant en tot moment per crear una web inclusiva, que ha passat l’auditoria d’Illunion +++A.

Durant els propers mesos, la web ampliarà les seves funcionalitats, amb un canal exclusiu per a administracions i una Oficina Virtual integrada completament al nou format.