El blog de Aigües de Barcelona

Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua

Blogs

Mobilitat ecològica, el futur ja és aquí

Ens movem contínuament: per anar a treballar, al col·legi, a passejar, per veure’ns amb amics o familiars, i això incideix en la qualitat de vida de la nostra ciutat. Sobretot la manera com ens desplacem. Prendre la decisió d’anar a peu, en bicicleta o en transport públic, no només beneficia la nostra salut i economia, sinó que evita que emetem i respirem la contaminació que prové dels vehicles de motor. 

L’augment de les emissions de gasos contaminants provocades pel transport en els últims anys està tenint un alt cost mediambiental i això preocupa cada vegada més a les ciutats on els índexs de contaminació atmosfèrica comencen a ser considerats una qüestió de salut pública, com és el cas de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Aigües de Barcelona ja va decidir fa molt de temps reduir el seu impacte mediambiental i apostar decididament pel transport ecològic. L’any 2014 va iniciar la transició de la flota de vehicles convencionals a cotxes 100% elèctrics. Des d’aleshores, la flota s’ha anat ampliant progressivament fins a un total de 132 vehicles l’any 2019, la flota de vehicles elèctrics més gran de Barcelona.

L’esforç i la voluntat d’Aigües de Barcelona per avançar cap a una gestió cada vegada més respectuosa amb el medi ambient i eficient des del punt de vista energètic ha aconseguit que l’empresa redueixi les seves emissions de CO2 un 42,86% respecte de l’any 2015 i també la seva petjada ecològica, de manera que fomenta l’eficiència energètica i millora la qualitat de l’aire urbà. 

Entre tots podem contribuir a reduir la nostra petjada ecològica per protegir el medi ambient i conservar el nostre gran planeta. Els petits canvis poden contribuir a assolir grans avenços. La nostra determinació i el nostre enginy els poden fer possibles.