El blog de Aigües de Barcelona

Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua

Blogs

El sector de l’aigua, un horitzó d’ocupabilitat per als més joves

El cicle formatiu de Grau Superior en Gestió de l’Aigua en la modalitat de formació dual que impulsen Aigües de Barcelona, l’Escola de l’Aigua i l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat ja és una realitat.

Aquest grau, que ja ha obert les inscripcions, se suma així als graus mitjà i superior impartits a l’Institut Pere Martell de Tarragona i a l’Escola Municipal del Treball de Granollers, també sobre la temàtica de l’aigua i que van néixer gràcies a la col·laboració amb l’Escola de l’Aigua.

Aquesta nova oferta formativa consolida el sector de l’aigua com una oportunitat d’ocupabilitat per als més joves. El grau de Gestió de l’Aigua es durà a terme en la modalitat d’FP Dual, en la qual l’estudiant combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva a l’empresa. D’aquesta manera, s’aconsegueix una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, millorant el procés d’aprenentatge dels estudiants i ajudant a desenvolupar les competències professionals en un entorn laboral real.

És sens dubte una opció idònia per a aquells joves que volen combinar la formació teòrica i la pràctica. A més, d’aquesta manera s’obre la porta del mercat laboral per a aquests joves. Un avantatge sobretot en un mercat laboral com l’actual, que es transforma contínuament, i més en una època marcada per la constant evolució tecnològica, on apareixen nous llocs de treball i, per tant, s’obren horitzons diferents per als estudiants. Per això, és vital que la formació estigui adaptada a les necessitats de les empreses i la Formació Professional Dual està precisament dissenyada amb aquest objectiu.

Escola de l’Aigua, referent del sector

L’Escola de l’Aigua es consolida així com el referent en l’FP Dual en el sector de l’aigua, promovent aquesta modalitat formativa des de fa vuit anys en col·laboració amb instituts públics i ajuntaments. Actualment, s’imparteixen programes duals de l’aigua en centres públics de Tarragona i Granollers i ara, per al curs 2020-2021, s’hi suma l’Institut Esteve Terradas de Cornellà, el que permetrà als estudiants de l’àrea metropolitana cursar les seves pràctiques a Aigües de Barcelona.

Existeixen dos cicles formatius de l’aigua: el Grau Mitjà en Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigua i el Grau Superior en Gestió de l’Aigua. Fins ara, 150 alumnes s’han format en algun d’aquests dos cicles formatius, amb una ocupabilitat del voltant del 80% entre els que finalitzen el cicle formatiu de grau mitjà.

Per a més informació: https://www.fpdualaigua.info/