Eduquem en el coneixement de l’aigua

Si volem contribuir a la preservació d’un recurs tan imprescindible i, alhora, tan escàs com l’aigua, hem de començar per aconseguir que les noves generacions en prenguin consciència. Per aquesta raó, des d’Aigües de Barcelona promovem el coneixement de l’aigua com una eina per millorar el món, des de l’experiència vital, l’aprenentatge i el joc.

També col·laborem, juntament amb l’Escola de l’Aigua, en la Formació Professional Dual en el sector de l’aigua. En concret, participem en un cicle formatiu de grau superior sobre gestió de l’aigua que s’imparteix en un centre de Cornellà de Llobregat.


T'oferim 5 opcionsFP DUAL – GRAU SUPERIOR EN GESTIÓ DE L’AIGUA


Gràcies a la Formació Dual, com a empresa podem implicar-nos en la formació més enllà de les pràctiques tradicionals, impartint continguts amb valor curricular per a aquell lloc de treball. L’alumnat es beneficia d’una formació especialitzada i valorada pel mercat laboral, i té possibilitat d’estudiar i fer pràctiques retribuïdes alhora.

Aquest grau superior té com a objectiu explicar tot allò al voltant de l’ús eficient de l’aigua, a través del servei i la gestió de xarxes d’abastament i estacions de tractament d’aigües residuals.

Centre: Institut Esteve Terradas (Cornellà de Llobregat) 

Inscripcions per al curs 2020-2021 a partir del 10 de juny.

Per a més informació: https://www.fpdualaigua.info/


Museu de les Aigües – Activitats educatives


EN COMPLIMENT DELS PROTOCOLS EN MATÈRIA DE PREVENCIÓ, EL MUSEU ROMANDRÀ TANCAT FINS A NOU AVÍS. DISCULPEU LES MOLÈSTIES.

AQUEST CURS EL MUSEU CONTINUA AMB LA SEVA PROGRAMACIÓ EDUCATIVA EN FORMAT DIGITAL. 

Per apuntar-t'hi, contacta amb el Museu:

El projecte educatiu del Museu ens apropa a l’aigua dolça des de mirades molt diferents, amb l’objectiu que persones de totes les edats aprenguin a apreciar-la i s’impregnin del valor que té per a la vida i la cultura. El programa comprèn més de trenta activitats diferents:

  • Itineraris per descobrir el patrimoni arquitectònic i industrial del Museu.
  • Tallers que ens apropen a l’estret vincle que uneix l’aigua amb la vida i el planeta.
  • Visites combinades per descobrir en profunditat els processos relacionats amb la gestió d’aquest recurs.
  • I tot tipus de propostes educatives singulars entorn de l’aigua, la ciència i el medi ambient, dirigides a escoles, grups infantils, famílies, persones grans o professionals de l’educació.

Aqualogia


EN COMPLIMENT DELS PROTOCOLS EN MATÈRIA DE PREVENCIÓ, L’ACTIVITAT AQUALOGIA QUEDARÀ CANCEL·LADA FINS A NOU AVÍS. DISCULPEU LES MOLÈSTIES.

AQUEST CURS CONTINUEM AMB LA PROGRAMACIÓ EDUCATIVA EN FORMAT DIGITAL. DESCOBREIX ELS PROGRAMES ONLINE D'AQUALOGIA PER A CADA CICLE FORMATIU.

Per apuntar-t'hi, contacta amb nosaltres:

Un educador d’Aigües de Barcelona explica a l’aula del vostre centre educatiu el cicle natural i urbà de l’aigua. A través de recursos interactius i diversos personatges virtuals, i sempre dins del currículum de l’assignatura de Medi Ambient, els estudiants prendran consciència de la importància de l’aigua i del seu cicle natural i urbà.

La metodologia d’Aqualogia és participativa. El curs, de 90 minuts de durada, és totalment gratuït per als centres dels municipis que abasteix Aigües de Barcelona. 


Aula de l'aigua - Potabilitzadora


EN COMPLIMENT DELS PROTOCOLS EN MATÈRIA DE PREVENCIÓ, LES VISITES A L’ESTACIÓ DE TRACTAMENT D’AIGUA POTABLE DE SANT JOAN DESPÍ ROMANDRÀN CANCEL·LADES FINS A NOU AVÍS. DISCULPEU LES MOLÈSTIES.

AQUEST CURS CONTINUEM AMB LA PROGRAMACIÓ EDUCATIVA EN FORMAT DIGITAL.

GAUDEIX DE LA NOVA APLICACIÓ DE VISITA VIRTUAL A L'ETAP SANT JOAN DESPÍ:

El punt de partida d’aquest programa és una visita educativa a la planta potabilitzadora més gran de Catalunya, l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Sant Joan Despí. Durant aquesta visita els alumnes coneixeran el procés que experimenta l’aigua des que es capta fins que es consumeix.

A partir de la visita, s’ofereix a alumnes i professorat de cicle superior de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i grau superior una eina educativa centrada en el cicle urbà de l’aigua, en la gestió ambiental de l’aigua i en la seva importància com a recurs natural.

El recorregut es fa juntament amb un equip educatiu especialitzat i s’adapta a les necessitats de cada centre i grup. Disposa, a més, d’espais interactius i d’experimentació. Per descomptat, és una visita gratuïta.

Documentació interessant:

Per apuntar-t'hi, contacta amb nosaltres:


Visita a les depuradores

L’Àrea Metropolitana de Barcelona organitza visites a totes les plantes depuradores, amb l’objectiu que els alumnes descobreixin el cicle de l’aigua a través de les instal·lacions que el fan possible. Una visita dirigida als qui vulguin conèixer un procés clau per portar aigua saludable a les llars de Barcelona.

Per apuntar-t'hi, contacta amb nosaltres: