null Aigües de Barcelona participa en Atlas of the future per donar a conèixer iniciatives innovadores i projectes reals per lluitar contra el canvi climàtic

Aigües de Barcelona col·labora en Atlas of the future, una iniciativa que té com a objectiu visibilitzar i donar a conèixer aquelles accions i solucions ja implantades a la zona del Mediterrani que han mostrat que permeten lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

El projecte aborda diferents temàtiques, com la biodiversitat, la sostenibilitat, la gestió dels residus o l’aigua, i recull en un mapa les iniciatives que ofereixen solucions reals, innovadores i amb un impacte positiu durador. 

Xavier Bernat, director de Transició Ecològica i Justa d’Aigües de Barcelona, ha destacat que “la nostra intenció és compartir coneixement i mapejar solucions i accions contrastades que permetin mitigar els efectes del canvi climàtic i adaptar-nos -hi, i així avançar cap a un model de desenvolupament sostenible i construir ciutats més resilients”.

El canvi climàtic té un impacte directe cada vegada més gran en el nostre dia a dia i l’aigua és un dels recursos més amenaçats pels seus efectes. Com a conseqüència de l’escalfament global, vivim en un context de tensió hídrica i escassedat de recursos, especialment a la conca del Mediterrani. 

En aquest sentit, Aigües de Barcelona treballa per implantar solucions d’adaptació i mitigació del canvi climàtic, així com models d’economia circular i responsables amb el clima. Un dels pilars consisteix en la regeneració d’aigua. Gràcies a les estacions regeneradores (ERA), s’aconsegueix tancar el cicle de l’aigua convertint les aigües residuals tractades en aigua de qualitat per a diferents usos. L’estratègia d’Aigües de Barcelona passa també per la valorització dels residus, la utilització d’energia verda i l’impuls de la mobilitat sostenible, cosa que ha aconseguit reduir les seves emissions un 42,86% des de 2015. 

Atlas of the future és una entitat sense ànim de lucre creada a Barcelona i Londres que s’inspira en el talent i l’energia de persones de tot el món per tal de fer front als grans desafiaments i crear un futur millor.