null Les instal·lacions d'Aigües de Barcelona baten el rècord de visites tècniques i es consoliden com a referent mundial

Les instal·lacions d'Aigües de Barcelona baten el rècord de visites tècniques i es consoliden com a referent mundial.

Més de 6.000 persones de 25 nacionalitats visiten el 2018 les instal·lacions més representatives de la companyia. Un dels aspectes més destacats per als 552 grups visitants és l'alt desenvolupament tecnològic de la companyia, amb instal·lacions com el centre de control o el laboratori.

Fins a 6.207 persones de 25 nacionalitats diferents van visitar en el darrer any les principals instal·lacions d'Aigües de Barcelona, com el centre de control operatiu, el laboratori, la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí i les plantes depuradores. Aquesta xifra suposa un nou rècord de visites tècniques i posa de manifest l'esforç d'Aigües de Barcelona per erigir-se com a referent mundial en el sector de l'aigua.

En total, s'han produït 552 grups de visites d'alt nivell tècnic, comercial i institucional. Una vuitantena d'aquestes van ser internacionals, en representació de 24 països (des d'Austràlia fins al Regne Unit). Les més de 6.000 persones que han assistit a aquestes visites certifiquen l'interès per conèixer la complexitat de la gestió del cicle integral de l'aigua en un clima mediterrani com el de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Referent tecnològic

Un dels aspectes més destacats pels visitants és l'alt desenvolupament tecnològic de la companyia, amb instal·lacions com el centre de control o el laboratori. El centre de control operatiu destaca per haver-se avançat a la demanda tecnològica i és pioner en el desenvolupament de sistemes d'informatització de la xarxa i les solucions digitals. 4.500 quilòmetres de canonades són monitoritzades contínuament i controlades les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any. Una meticulosa previsió de la demanda de cada zona, realitzada gràcies a càlculs matemàtics, permet anticipar-se a les necessitats i que mai falti aigua quan algú obre una aixeta. Els visitants també valoren molt positivament el laboratori de la companyia, que atresora una forta projecció internacional per la seva participació en cimeres i conferències arreu del món.

Aquests són els països de procedència de les persones que han visitat el 2018 les instal·lacions d'Aigües de Barcelona: Angola, Alemanya, Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Brasil, Colòmbia, Corea del Sud, Emirats Àrabs Units, Estònia, Filipines, França, Holanda, Índia, Itàlia, Països Baixos, Palestina, Panamà, Perú, Regne Unit, Tunísia, Turquia, Xile i Xina.