null Aigües de Barcelona participa en la recollida de residus al Fòrum, a través del seu programa de voluntariat

Aigües de Barcelona va participar, a través del seu programa de voluntariat corporatiu, a la jornada de neteja i recollida de residus al Fòrum, organitzada per la FECDAS i Saita Diving celebrada el passat dissabte 1 d’octubre.

Gràcies a la col·laboració i la feina feta pels voluntaris i voluntàries, es van poder recollir a la zona de banys del fòrum de Sant Adrià del Besòs un total de 557 kg de deixalles marines, dels quals un 80% eren tovalloletes humides. Llençar tovalloletes humides al WC provoca un gran impacte, atès que es generen embussos i avaries, creant grans dificultats pel sosteniment del sistema de sanejament de les aigües residuals. Per això, des d’Aigües de Barcelona s’insisteix en la necessitat que aquest producte d’higiene personal es llenci a les escombraries.

La jornada va permetre, a més, rescatar fauna marina trobada entre les deixalles, de la que destacaven algues, cucs, caragols, crustacis i un cogombre de mar (Holothuroidea). Aquestes espècies en vida es van poder recollir i retornar al seu hàbitat natural.

Per part d’Aigües de Barcelona han participat persones treballadores, familiars i amics, així com estudiants i graduats adherits al programa Beques Joves Talents, una iniciativa a través del qual se seleccionen alumnes amb un alt potencial en aptituds i competències i amb recursos limitats, perquè puguin cursar estudis universitaris i fomentar, així, una vida de qualitat que els permeti aportar valors i progrés a la societat.

En aquesta jornada de recollida de residus s’ha reflexionat a través d’un taller sobre l'impacte de les persones en el medi ambient i com, amb un gest senzill a l'hora de reduir i llençar les nostres deixalles, es pot ajudar a tenir un planeta més net.