null El projecte d'economia circular d'Aigües de Barcelona, Gavà i Cetaqua, finalista dels IX Premis del Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics CNIS

El reconeixement posa en relleu el compromís de l'Ajuntament de Gavà i Aigües de Barcelona i Cetaqua per impulsar l'economia circular al municipi.

El projecte d'economia circular impulsat per l'Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i el Centre Tecnològic de l'Aigua (Cetaqua), ha estat finalista dels premis del Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics en la categoria de Millor Projecte de Responsabilitat Social Corporativa i Alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, pel seu compromís amb l'economia circular. El congrés, celebrat a Madrid, ha comptat amb l'assistència del tinent d'alcalde i president de l'Àmbit de Nova Governança, Economia i Promoció de la Ciutat, Jordi Tort, que ha participat en les diferents taules rodones, ponències i presentació de propostes i projectes innovadors.

Aquest reconeixement és fruit del treball que les tres entitats participants estan duent a terme a Gavà per aplicar el concepte d'economia circular a nivell de ciutat, en la qual se n'han pogut identificar 10 sinergies potencials entre actors territorials a través de l'anàlisi dels fluxos d'aigua, energia i residus. El projecte consisteix en el desenvolupament i aplicació d'un model d'economia circular a Gavà. Entre les accions previstes en el projecte, destaquen la potenciació de les aigües regenerades per a usos no potables al municipi, l'aplicació d'indicadors de sostenibilitat i la promoció d'un model de gestió energètica col·laborativa amb la difusió de bones pràctiques i oportunitats de negoci entre el teixit empresarial.

Des de l'Ajuntament es desenvolupen tot un seguit de projectes cap a allò relacionat amb l'economia circular com a mitjà per garantir la sostenibilitat social, econòmica i ambiental. Es tracta d'una aposta que, des del món local, és necessària per impulsar la sostenibilitat del territori a través del nou paradigma, basat a maximitzar l'aprofitament dels recursos i a minimitzar la generació de residus que no puguin ser reutilitzats. En aquest sentit i per tal de fer les ciutats més competitives i atractives, cal situar les estratègies de l'economia circular al centre de l'acció, cosa que a Gavà s'ha traduït en la integració de l'agenda per la sostenibilitat en el pla estratègic de la ciutat. Una sostenibilitat no només mediambiental i econòmica, sinó també social, per poder lluitar d'una manera més eficient contra les desigualtats.