null Aigües de Barcelona aposta per una transició ecològica a les ciutats de la mà de la col·laboració publicoprivada

Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, ha defensat avui que és necessari un canvi verd a les nostres ciutats. “En el marc dels ambiciosos objectius de l’Agenda 2030 i els ODS, i en l’actual context de pandèmia que ens està tocant viure, és urgent que les ciutats experimentin una transició ecològica”, ha assegurat.

Aquest canvi de model ha d’anar, segons ha argumentat, “de la mà d'una col·laboració publicoprivada, sense deixar ningú enrere, amb un clar compromís per impulsar el treball de qualitat, el desenvolupament sostenible i la innovació, per garantir noves solucions digitals i resilients per fer front als reptes globals actuals i futurs”.

Respecte a com Aigües de Barcelona està actuant per fer possible aquesta evolució cap a una societat i unes ciutats més verdes, Balseiro ha recordat que “ja estem treballant en diferents línies dins l’Agenda 2030. Plantegem posar la tecnologia al servei de les ciutats i les persones per tenir un ús més racional de l’aigua”. En clau social, ha destacat que “estem compromesos perquè tothom tingui accés a l’aigua, que ningú se’n quedi sense per motius econòmics, i apostem per la contractació d’empreses locals afavorint així l’ocupació de qualitat en el nostre entorn”.

Balseiro ha fet aquestes declaracions en la conferència “Agenda 2030 i la ciutat social” dins la jornada Urban Expert Meeting, organitzada per KnowUrbanNet i la Cadena Ser. Aquesta jornada pretén potenciar l’intercanvi de coneixement i experiències sobre les ciutats intel·ligents, amb la utilització de la tecnologia, la innovació i l’humanisme com a eines bàsiques del seu desenvolupament.