null Aigües de Barcelona participa en una nova edició de l’IND+I, la trobada anual d’innovació i indústria a Viladecans

Aigües de Barcelona ha participat un any més a l’IND+I, la trobada anual d’innovació i indústria a Viladecans, que enguany arriba a la cinquena edició, marcada per la situació generada per la covid-19 i les propostes per a la recuperació social, econòmica i ambiental.

En aquest sentit, el director general d’Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, ha destacat a la presentació de la jornada l’esforç de l’organització per fer front a la crisi sanitària “mantenint la continuïtat del servei amb la mateixa qualitat de sempre i protegint la salut dels nostres treballadors i treballadores per sobre de tot”. 

En relació amb la recuperació postpandèmia, Rubén Ruiz ha volgut remarcar que “ens guia l’objectiu de sortir d’aquesta situació sense deixar ningú enrere. Per això, proposem un pacte social de solidaritat, ocupació de qualitat i construcció verda amb solucions digitals d’innovació. Aquests reptes els haurem d’afrontar a través d’aliances, que ens impliquen a tothom: administracions, empreses i la societat en general”.

La benvinguda de l’acte ha comptat també amb les intervencions de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya.

La primera sessió de l’IND+I ha abordat diferents solucions i tendències per fer front a la situació generada per la covid-19. Una d’elles s’ha centrat en el pla de recuperació Next Generation EU, per impulsar la recuperació social, econòmica i mediambiental. Maria Salamero, directora de Relacions Institucionals, Acció Social i Sostenibilitat d’Aigües de Barcelona, ha intervingut en aquest bloc per explicar l’aposta de la companyia “per l’autosuficiència hídrica en l’entorn metropolità, amb la voluntat de reduir el dèficit hídric existent”. En aquest sentit, “cal impulsar les aigües regenerades, que permeten reaprofitar i donar nous usos a l’aigua que depurem, amb la consegüent millora per al medi ambient”.

L’edició d’enguany de l’IND+I s’ha celebrat de manera telemàtica, i ha comptat amb la presència de prop de 170 persones en la seva primera jornada. En un context de crisi sanitària, social, econòmica i ambiental, l’IND+I 2021 vol reflexionar sobre solucions concretes i també identificar noves tendències per fer front a la situació generada per la covid-19.