16/05/2017

El proyecto ganador de la HackatH20n 2017 de Aigües de Barcelona apuesta por hacer el salto a la factura electrónica.

$imgAlt

La HackatH2On del 2017 ha tingut un rècord de participació

  • $imgAlt
  • La HackatH2On del 2017 ha tingut un rècord de participació
  • La HackatH2On del 2017 ha tingut un rècord de participació
WaterStock, un joc basat en els trams de la factura de l'aigua que pretén fomentar l'ús de la factura electrònica en detriment de la de paper, és el nom de l'equip guanyador de la segona edició de la HackatH2On d'Aigües de Barcelona que s'ha celebrat aquest cap de setmana, una marató de hackers de gairebé 48 hores de durada que va tenir com a campament base el Museu Agbar de les Aigües a Cornellà.

D'entre tots els projectes presentats, la solució de l'equip guanyador, integrat per Xavier Gil, Toni Trobat i Pedro Vila, destaca pel fet de ser una proposta disruptiva que fomenta l'estalvi i l'economia col·laborativa. WaterStock ha rebut un premi monetari de 5.000 euros. La proposta pretén, amb l'excusa d'un joc per entendre els trams de la factura de l'aigua i l'estalvi, fomentar que l'usuari faci el pas a la factura electrònica, ja que el joc plantejat per l'equip guanyador es faria en línia.

El segon premi, valorat en 3.000 euros, ha estat per a la proposta musical de l'equip de Save&Sound, amb sis integrants (Juan José Vázquez, Juan Salmerón, Marc Vila, Laura Benítez, Sandra Martín i Rita Pereira), que han presentat una aplicació per mesurar el consum de l'aigua de la dutxa vinculant-la amb cançons penjades a Spotify.

D'entre les solucions que proposaven la implementació d'assistents personals i virtuals per millorar la relació directa entre Aigües de Barcelona i l'usuari, l'equip guanyador va ser OasisBot, que va presentar un programa informàtic d'atenció al client centrat en la xarxa social Twitter. L'equip, de cinc membres (Héctor Esteban, Rachid Boukrab, Álvaro Enrich, Albert Monill i Berta Segura), va rebre un premi monetari de 2.000 euros.

Dades obertes d'Aigües de Barcelona

Els participants han disposat d'accés a les dades d'Aigües de Barcelona com a suport dels seus projectes i han pogut escollir d'entre tres reptes: l'excel·lència en l'experiència del client, la promoció del valor social de l'aigua i els nous serveis a l'Administració. El format de les solucions podia ser web, mòbil i maquinari, entre d'altres.

Reinventant la relació entre aigua i ciutadania

El jurat ha estat format per set experts: Catalina Balseiro, Chief Innovation Officer de Suez Water Spain; Manuel Cermerón, director d'Estratègia i Desenvolupament d'Agbar; Francesca Gabetti, cofundadora i CEO de TeamEQ; Javier González, director gerent de Citilab  Fundació per al Foment de la Societat del Coneixement; Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City; María Monzó, directora d'Innovació i Coneixement d'Aigües de Barcelona, i Xavier Verdaguer, fundador de TMT Factory, Innovalley i Imagine Creativity Center. Tots ells van ser els encarregats de valorar i premiar la creativitat de les propostes en el tractament de les dades obertes per millorar la relació dels ciutadans amb els serveis de l'aigua.

''Les iniciatives guanyadores han posat de manifest que podem reinventar la relació entre aigua i ciutadania, que no està tot inventat i que la innovació ens ha d'ajudar en el camí de descobrir noves formes de lligar aigua i societat'', explica María Monzó.

A més, al llarg del cap de setmana, els equips que han participat en la HackatH2On han tingut el suport d'un grup d'experts i mentors que els han aportat la seva experiència i els han ajudat en el desenvolupament del projecte creatiu en el repte escollit.

Apassionats de l'open data en l'edició 2017

La HackatH2On del 2017 ha tingut un rècord de participació, amb més d'un centenar de persones inscrites amb perfils que inclouen estudiants, professors, emprenedors, investigadors i professionals d'empreses d'àmbits diversos.

Així mateix, en l'esdeveniment hi han participat perfils especialitzats en camps com ara data mining i business intelligence, data science, big data i machine learning, molts dels quals han posat en relleu la gran oportunitat que ofereix la HackatH2On per analitzar i tractar dades amb l'objectiu d'oferir un millor servei a la ciutadania.

La HackatH2On és una iniciativa d'Aigües de Barcelona que busca innovar en la relació dels seus clients amb els serveis de l'aigua, mitjançant solucions creatives que sorgeixin en un marc col·laboratiu.

 

Atrás

2015  |  2016  |  2017  |  Todos

Todos

20/11/2017

El váter no es una papelera: campaña contra el vertido de toallitas en el área metropolitana de Barcelona

Aigües de Barcelona ha iniciado esta mañana, en el Mercado de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, la campaña "Stop toallitas en el váter", una iniciativa que pretende concienciar a la ciudadanía de los problemas que causa el vertido de las toallitas y productos de higiene personal en el inodoro, y obtener resultados medibles en términos de reducción de las averías que provocan las toallitas vertidas a la red de saneamiento.

Leer más

16/11/2017

Se presenta Sity 2017, el programa de incubación de start-ups para mejorar la calidad de vida de la ciudadanía

Aigües de Barcelona ha presentat avui, en el marc de l'Smart City Expo World Congress Síty 2017, el programa d'incubació d'empreses incipients o start-ups que abordin els reptes de l'alimentació dels ciutadans en aquests tres àmbits: hàbits alimentaris saludables, economia circular a l'alimentació, i eficiència a la cadena alimentària.

Leer más
1 2 3 4 5