La teva factura i consum
Consultar les teves factures
Entendre la teva factura
Tarifes de subministrament
Factura digital
Pagar la factura
Introduir lectura comptador
Telelectura
El teu contracte
Alta de subministrament
Canvi de titular
Tarifes de contractació
Els teus contractes
Les teves dades
Baixa d'un contracte
Autoritzacions
Qualitat de l’aigua
Cercador qualitat de l'aigua
Bonificacions
Sou més de tres persones a casa?
Necessites facilitats per al pagament d’una factura?
Et trobes en una situació de vulnerabilitat?
Recicles i fas servir els punts verds?
Incidències i reclamacions
Obres i afectacions
Fes una reclamació
Customer Counsel - Defensa del Client
Normativa
Carta de compromisos amb els clients
El teu barri o ciutat
Medi ambient i sostenibilitat
Protegim i afavorim la biodiversitat
Ens adaptem al canvi climàtic
La gestió responsable
Minimitzem el nostre impacte per lluitar contra el canvi climàtic
Objectius de Desenvolupament Sostenible
Idees d’estalvi
Com es gestiona l’aigua
La gestió del cicle integral de l’aigua
Fonts d’abastament
Què fem per tu
Agenda
Educació
Blog
Revista
Campanyes
On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.
Ja tornem a tenir aquí l’onada de calor. Motivada per una bombolla d’aire africà, afectarà gairebé tot Catalunya durant tota la setmana, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Per evitar cops de calor, t’oferim algunes recomanacions.
Quan fa tanta calor, el nostre cos pateix un augment de temperatura que pot posar-nos en perill si dura molt de temps. És l’anomenat cop de calor. A més, podem patir deshidratació i esgotament. Estar pendents dels símptomes, sobretot en persones més vulnerables, com infants i gent gran, evitarà situacions complicades. L’Agència de Salut Pública ofereix una sèrie de consells a seguir durant aquests dies i te’n volem fer cinc cèntims. En molts dels consells, l’aigua és el remei o part del remei. Gaudeix-la, però sempre de manera responsable!
Hidrata’t
Necessitem recuperar el líquid que perdem a través de la suor, un mecanisme per refrescar la pell i baixar-ne la temperatura. Per això és important beure molta aigua, especialment els infants i les persones grans. És recomanable avançar-se a la set en tot moment, ja que, quan tenim la sensació de set, vol dir que ja estem deshidratats, de manera que cal proporcionar aigua a l’organisme abans que la demani. Porta sempre aigua a sobre i en quantitat.
Intenta mantenir-te en espais frescos
Procura que, allà on et trobis, s’hi estigui fresc i evita els espais calorosos. Tanca les persianes de les finestres on toca el sol directament durant les hores de sol i, en canvi, obre les finestres de casa per refrescar-la durant la nit. Utilitza algun tipus de climatització per refrescar-te i refrescar l’ambient.
Un cotxe al sol pot agafar altes temperatures ràpidament. No deixis mai a dins infants ni persones grans soles, ni tampoc animals de companyia.
Refresca’t, refresca’ls
Refresca’t sovint amb dutxes o tovalloles amarades d’aigua. Mulla’t una mica la cara i, fins i tot, la roba. Als petits els encanta jugar amb l’aigua, no dubtis i remulla’ls també. No t’oblidis de dur gorra i passejar sempre per l’ombra. A la piscina i a la platja, evita les hores de més insolació, usa para-sols.
No facis exercici en hores de molta calor
Evita les activitats esportives en les hores de més calor i redueix les activitats més intenses. Si treballes a l’aire lliure, fes descansos a l’ombra i beu molta aigua.
Disposes de totes les recomanacions a http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/cop-de-calor/prevencio/