Telelectura

Sabies que amb la telelectura pots disposar d’informació del consum d’aigua en temps real, i que això et permet detectar, de manera ràpida, fuites d’aigua o excessos de consum del teu subministrament?

Aigües de Barcelona, ​​per tal d'ajudar a millorar l'eficiència en la gestió dels recursos hídrics, està instal·lant telelectura a tot el parc de comptadors. En aquest sentit, la telelectura permet conèixer els consums diàriament, en temps real i de manera àgil, de manera remota.

A més, el servei de telelectura permet rebre avisos d'excés de consum i avisos de fugida, a través de l'Àrea de Clients, per resoldre a temps qualsevol fuita o incidència i evitar una factura de l'aigua inesperadament elevada. En cas que, malgrat la notificació de la incidència, aquesta persisteixi, us enviarem un recordatori. Pots configurar quines alarmes vols rebre i en quin canal.

La telelectura també millora l'eficiència hidràulica d'Aigües de Barcelona garantitzant una gestió responsable dels recursos hídrics basada en la demanda i ús de l'aigua, amb l'objectiu de fer front a l'emergència hídrica.

Pots consultar l'estat del desplegament de la telelectura al teu municipi o districte al mapa següent.

Mapa de municipis amb telelectura

Mapa de districtes

Com pots saber si disposes de telelectura?

Entrant a l'Àrea de Clients. Si encara no ets usuari et pots donar d’alta fent clic aquí

Una vegada t’hagis registrat a l'Àrea de Clients accedeix a la teva pàgina d’usuari. En el cas que el contracte disposi de telelectura t'apareixerà un indicador gris de "Contracte amb telelectura" a la part superior, al costat del selector del contracte.

   

En el cas que no aparegui aquest indicador de "Contracte amb telelectura", és que encara no disposes de telelectura al contracte. 

Altres preguntes freqüents

A mes de conèixer els consum que fas, pots rebre alarmes de fuites i excessos al moment, i saber exactament quan s’han produït ja que disposes de les lectures de cada dia.

No necessàriament. Tenir capacitat d’emissió indica que el comptador es capaç d’enviar lectures, cal que el teu municipi/districte estigui preparat amb concentradors de lectures que les rebin i processin. Aquest desplegament es fa d’acord amb el teu municipi.

Les alarmes d’excés de consum respecte el teu consum habitual, i de fuita si tens un consum continuat no justificat (el comptador indica que sempre hi ha consum, fins i tot a la nit).

Si el teu comptador té capacitat d’emissió, està en zona de desplegament i té bona cobertura, tindrà automàticament telelectura. Si no és així, pots adreçar-te al nostre servei d’Atenció al Client, que t’informarà de quin pot ser el motiu pel qual no en tens.