Telelectura

Sabies que amb la telelectura pots disposar d’informació del consum d’aigua en temps real, i que això et permet detectar, de manera ràpida, fuites d’aigua o excessos de consum del teu subministrament?


Aigües de Barcelona, amb la finalitat d’ajudar a millorar l’eficiència en la gestió dels recursos hídrics, està instal·lant telelectura en tot el seu parc de comptadors, i així pot oferir un servei més fiable i complet. En aquest sentit, la telelectura dota els comptadors de la capacitat d’emissió de dades de consum, cosa que permet, tant als usuaris com a l’empresa, conèixer els consums diàriament de manera remota.

El nostre objectiu és donar cobertura total del servei de telelectura als 1,4 milions de subministraments, i per això estem desplegant comptadors amb capacitat d’emissió que permeten gaudir dels avantatges de la telelectura a tots els clients amb aquest servei.

A més de poder conèixer el teu consum de forma automàtica i des d’on vulguis, disposar del servei de telelectura permet rebre avisos d’excés de consum i avisos de fuita, tots dos a través de l’Àrea de Clients. Gràcies a aquests avisos, com a client/a podràs tenir informació important, i sobretot útil, ja que rebre de manera immediata l’avís de la incidència et permetrà resoldre a temps un problema que altrament podria derivar en una factura de l’aigua inesperadament elevada. En cas que, malgrat la notificació de la incidència, aquesta persisteixi, te n’enviem un recordatori. Pots configurar-te quines alarmes vols rebre i a quin mitjà. 

De forma simultània, la telelectura també permet millorar l’eficiència hidràulica d’Aigües de Barcelona. Guanyar en eficiència és clau per garantir una gestió dels recursos hídrics adequada a la demanda i a l’ús de l’aigua, un dels grans objectius que, des de la companyia, ens hem proposat assolir, d’acord amb la gestió responsable i els reptes de sostenibilitat als quals ara com ara hem de fer front.

El sistema de telelectura s’està implantant de manera gradual en els diferents municipis que proveïm d’aigua. Pots consultar l’estat del desplegament de la telelectura al teu municipi o districte en el següent mapa. 
 

Mapa del nivell de desplegament de la telelectura per municipis

Mapa de municipis amb telelectura


Mapa del nivell de desplegament de la telelectura per districtes 

Mapa de districtes

Preguntes freqüents sobre telelectura 

Entrant a l'Àrea de Clients. Si no ets usuari d'aquesta Àrea, et pots donar d’alta fent clic aquí

Una vegada ja t’hagis registrat a l'Àrea de Clients, accedeix a la teva pàgina d’usuari, al costat del selector del contracte a la part superior, en el cas que el contracte disposi de telelectura, apareix un indicador gris de "Contracte amb telelectura.

​​​​​​​      

En el cas que no aparegui aquest indicador de "Contracte amb telelectura", és que encara no disposes de telelectura al contracte.  

No necessàriament. Tenir capacitat d’emissió indica que el comptador es capaç d’enviar lectures, cal que el teu municipi/districte estigui preparat amb concentradors de lectures que les rebin i processin. Aquest desplegament es fa d’acord amb el teu municipi.

A mes de conèixer els consum que fas, pots rebre alarmes al moment de fuites i excessos, i saber exactament quan s’han produït, ja que disposes de les lectures de cada dia.

Les alarmes d’excés de consum respecte el teu consum habitual, i de fuita si tens un consum continuat no justificat (el comptador indica que sempre hi ha consum, fins i tot a la nit).

Si el teu comptador té capacitat d’emissió, està en zona de desplegament i té bona cobertura, tindrà automàticament telelectura. Si no és així, pots adreçar-te al nostre servei d’Atenció al Client, que t’informarà de quin pot ser el motiu pel qual no en tens.