El blog d'Aigües de Barcelona

On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.

Blocs

Claus del sistema de trams de consum d’aigua

Has sentit a parlar del sistema de trams, però continues sense saber exactament què és? Aquest article t’ajudarà a comprendre un sistema que es va crear per fomentar l’estalvi. Es tradueix en una bonificació de la quota variable de la factura de l’aigua, que cada llar paga d’acord amb el consum realitzat. Si t’interessa estalviar diners i fer un consum d’aigua més responsable, t’interessarà aquest article.

Com deus haver vist a la teva factura de l’aigua, la part variable s’organitza en cinc trams, numerats de l’1 al 5. En cada tram establim una progressió del preu per volum d’aigua consumida, en què l’1 és el tram en què menys es paga, i el 5, el tram en què més es paga. En aquest enllaç, podràs veure què val cada m3 d’aigua a cada tram.

​​​​A l’àrea metropolitana de Barcelona, el consum estàndard es considera que és de 100 litres al dia per persona, per la qual cosa molt probablement et trobis en el tram segon. En cas que et trobis en un tram superior, pot ser que hagis de fer un esforç per reduir el consum. Això no només repercutirà en la teva butxaca, sinó també en la conservació del medi ambient i el cicle hidràulic.

A més, hi ha altres situacions que condicionen el tram de consum d’una llar, com ser més de 3 persones vivint en una mateixa casa o tenir una discapacitat superior al 75% o un nivell III de dependència. En aquests casos, oferim bonificacions per ampliar el límit dels trams de consum.

Finalment, recorda que tot i que a casa teva no es consumeixi aigua (en aquest cas, es trobaria en el tram primer), t’hem de cobrar la part corresponent a quotes com la de disponibilitat immediata i permanent a l’aigua. Això sí, a causa del consum 0 d’aigua, no es cobrarà res en la part variable de la factura.