El blog d'Aigües de Barcelona

On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.

Blocs

D’on prové l’aigua que arriba a la teva llar?

Obrir l’aixeta i obtenir aigua saludable; un gest tan senzill com quotidià. Tant, que és normal oblidar-se de tot el que comporta. Però la realitat és que l’aigua ha fet un llarg viatge abans que puguis utilitzar-la. Descobreix d’on ve.

El riu Llobregat és la principal font d’abastament d’aigua de Barcelona, a partir de la qual es proveeixen els barris del sud-oest. L’aigua del Llobregat, que té l’origen en la serra del Cadí, es caracteritza pel seu alt contingut en sal a causa del seu pas per Súria, una regió amb un gran nombre de mines de sal. La sal potencia el sabor del clor, i per això en l’aigua que prové d’aquest riu se n’hi nota més el gust.

En segona posició (d’acord amb el volum d’aigua proveïda) hi ha el riu Ter, que neix a la comarca del Ripollès. L’aigua arriba des d’aquest riu a través de més de 60 km de conduccions. Té una concentració salina moderada i és rica en minerals. Gràcies al procés d’autodepuració que ha viscut mentre es trobava al pantà, presenta poca contaminació orgànica.

A més, i com a fonts menors, també disposem del riu Besòs i de l’aigua que està emmagatzemada de manera natural als aqüífers formats a la conca del Llobregat i del Besòs. En cas de necessitat i sequera, tenim una dessalinitzadora, al Prat de Llobregat.