El blog d'Aigües de Barcelona

On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.

Blocs

Domingo Romero: “Els beneficis del voluntariat corporatiu són incomptables tant per a l’empresa com per a les persones treballadores”

Domingo Romero és un dels molts companys i companyes d’Aigües de Barcelona que un bon dia van decidir formar part del programa de voluntariat de la nostra companyia, i dedicar part del seu temps lliure a ajudar la gent que més ho necessita o a lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

Avui, Dia Internacional del Voluntariat, hem volgut exemplificar amb el cas del Domingo Romero tots aquells treballadors i treballadores que volen retornar a la societat part del que han rebut durant la seva vida. Ho fan en diferents sectors, com el social o el mediambiental.

En aquesta entrevista que el Domingo ha concedit a Xarxanet explica per què va decidir formar part del programa de voluntariat d’Aigües de Barcelona i què li aporta com a persona.

Com va sorgir la idea de formar part del programa de voluntariat d’Aigües de Barcelona?

L’any 2017 va néixer a Aigües de Barcelona una nova xarxa (InnovAB), la qual englobava diferents grups de treball. Un d’ells era el voluntariat corporatiu, la idea era nova a la companyia i em va seduir des del començament.

Quina tasca desenvolupes com a persona voluntària dins del programa de voluntariat d’Aigües de Barcelona?

Formo part del comitè de voluntariat i realitzo algunes de les activitats que proposem al personal. Les relacionades amb la natura són les que més m’agraden, però també n’he fet d’altres.

Com s’organitza aquest programa de voluntariat? Com valores la implicació del personal de la companyia?

Les diferents demandes arriben al comitè mitjançant diversos canals. Allà les valorem i passem per un arbre de decisions que vam crear des del mateix comitè per tal de filtrar les propostes. La implicació entre el personal és total. El grup de voluntaris i voluntàries no es desanima i seguim endavant.

Per què creus que les grans empreses han de seguir el model d’Aigües de Barcelona i apostar per programes de voluntariat?

Darrere de les paraules ‘gran empresa’, el que hi ha són persones que també desitgen col·laborar i ajudar la societat a la qual pertanyen.

Els beneficis del voluntariat corporatiu són incomptables tant per a l’empresa com per a les persones treballadores. Permeten dur a terme activitats que fomenten la solidaritat i l’esperit d’equip.

Llegeix l’entrevista completa aquí