El blog d'Aigües de Barcelona

On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.

Blocs

Per a una bona hidratació, recorda beure aigua 

Més de la meitat del nostre pes corporal és aigua, i en els infants, aquesta proporció encara és més alta. L’aigua és el principal component de la sang i els diferents teixits i òrgans, i per tant, és un element imprescindible perquè el nostre organisme funcioni de forma correcta.

Amb l’arribada de l’estiu i el bon temps el nostre ritme de vida canvia: fem més activitats a l’aire lliure i ens movem més. Això, sumat a un augment de la temperatura, i en alguns llocs acompanyat també d’un major grau d’humitat, fa que la despesa hídrica del nostre cos s’incrementi. La calor, la humitat i l’exercici físic fan que l’organisme requereixi, en general, més hidratació per seguir funcionant correctament. Per aquest motiu, sempre, però sobretot a l’estiu, resulta important prestar més atenció a la hidratació i incrementar la ingesta de líquids per recuperar les pèrdues d’aigua de l’organisme.

És indispensable que, per mantenir un bon nivell d’hidratació, es consumeixi aigua cada dia. En funció de l’edat, el pes, l’exercici físic, la calor i la humitat de l’ambient, es necessitarà beure més o menys líquids, però de forma general, les autoritats sanitàries sempre recomanen beure al voltant de 2 litres d’aigua diaris. Però no esperis a tenir set per beure aigua, pot ser massa tard.

Hi ha altres coses que pots fer per hidratar-te, com per exemple menjar aliments o fruites riques en aigua com la síndria, meló o pinya. I no oblidis que no tots els líquids són bons per hidratar-se, al contrari, per exemple ingerir begudes alcohòliques produeixen l’efecte contrari. Recorda també evitar, si és possible, estar al sol a les hores de més calor i evitar exposicions llargues.

Des d’Aigües de Barcelona, som conscients de la importància de poder consumir aigua de qualitat en qualsevol moment, per això sempre garantim el subministrament aplicant les tecnologies i els sistemes de control més punters per a obtenir aigua de consum de la millor qualitat perquè tothom pugui mantenir una bona hidratació durant tot l’any.