El blog d'Aigües de Barcelona

On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.

Blocs

El laboratori d’Aigües de Barcelona

El laboratori d’Aigües de Barcelona és un referent internacional en anàlisi d’aigua, la mateixa que obtens cada vegada que obres l’aixeta.

La realitat és que són molts els motius pels quals el laboratori d’analítica avançada d’Aigües de Barcelona gaudeix d’un gran reconeixement en l’àmbit mundial. La clau, però, resideix en el nostre equip de professionals, un grup de persones altament qualificades. Gràcies a la seva activitat, duem a terme prop de 500.000 controls de qualitat exhaustius anuals amb l’objectiu d’assolir la màxima qualitat.

L’equip del laboratori està compost per especialistes en biologia, enginyeria, química, medi ambient i salut pública. A més d’analitzar l’aigua, col·laboren amb universitats i centres especialitzats nacionals i internacionals, desenvolupant nombrosos projectes de recerca aplicats a la qualitat de l’aigua. Els seus membres publiquen sovint en les revistes més prestigioses del sector, i són convidats a participar en fòrums i congressos de referència. És la nostra manera d’oferir-te la millor qualitat i seguretat de l’aigua que consumeixes a casa.

Quan al laboratori d’Aigües de Barcelona parlem de qualitat, ho fem en tots els sentits. Perquè a més d’assegurar-ne les millors qualitats sanitàries, també volem que l’aigua que beus tingui bon gust i olor. D’això s’encarrega l’equip de tastos d’aigua, únic a Espanya i dels pocs que hi ha al món, que elabora estudis específics sobre qualitats organolèptiques en les aigües, amb la finalitat de millorar-les. En essència, la missió del laboratori és aconseguir que beure aigua de l’aixeta no sigui només motiu de tranquil·litat, sinó també un plaer.

A més de l’esmentada ISO 17025, que certifica la capacitat del laboratori i els seus professionals per operar amb els estàndards de qualitat més alts, una altra dada representativa del laboratori és que els nostres controls de qualitat es complementen amb mesures en continu d’una xarxa de 211 analitzadors en línia. Tot això ens permet garantir la qualitat d’un líquid imprescindible per a la vida, que se sap que és bo per als ossos, el cervell, els ronyons, el cor i la digestió.