Eduquem en el coneixement de l’aigua

Si volem contribuir a la preservació d’un recurs tan imprescindible i, alhora, tan escàs com l’aigua, hem de començar per aconseguir que les noves generacions en prenguin consciència. Per aquesta raó, des del Museu dels Aigües promovem el coneixement de l’aigua com una eina per millorar el món, des de l’experiència vital, l’aprenentatge i el joc.


T'oferim 4 opcions


1.
Museu de les Aigües
 

Coneix el projecte educatiu del Museu, que ens apropa a l'aigua dolça des de mirades molt diferents.


2.
Aqualogía
 

Un educador d'Aigües de Barcelona explica a l'aula del vostre centre educatiu el cicle natural i urbà de l'aigua.


3.
Potabilitzadora
 

Visita educativa a la planta potabilitzadora més gran de Catalunya, l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP) de Sant Joan Despí.


4.
Depuradores
 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona organitza visites a totes les plantes depuradores amb l'objectiu que els alumnes descobreixin el cicle de l'aigua.Museu de les Aigües – Activitats educatives

El projecte educatiu del Museu ens apropa a l’aigua dolça des de mirades molt diferents, amb l’objectiu que persones de totes les edats aprenguin a apreciar-la i s’impregnin del valor que té per a la vida i la cultura. El programa comprèn més de trenta activitats diferents:

  • Itineraris per descobrir el patrimoni arquitectònic i industrial del Museu.
  • Tallers que ens apropen a l’estret vincle que uneix l’aigua amb la vida i el planeta.
  • Visites combinades per descobrir en profunditat els processos relacionats amb la gestió d’aquest recurs.
  • I tot tipus de propostes educatives singulars entorn de l’aigua, la ciència i el medi ambient, dirigides a escoles, grups infantils, famílies, persones grans o professionals de l’educació.

 

Descubreix totes les activitats.

Per apuntar-t'hi, contacta amb nosaltres:

museudelesaigues@agbar.es

93 342 35 36

 


 

Aqualogia

Un educador d’Aigües de Barcelona explica a l’aula del vostre centre educatiu el cicle natural i urbà de l’aigua. A través de recursos interactius i diversos personatges virtuals, i sempre dins del currículum de l’assignatura de Medi Ambient, els estudiants prendran consciència de la importància de l’aigua i del seu cicle natural i urbà.

La metodologia d’Aqualogia és participativa. El curs, de 90 minuts de durada, és totalment gratuït per als centres dels municipis que abasteix Aigües de Barcelona.

Per apuntar-t'hi, contacta amb nosaltres:

museudelesaigues@agbar.es

93 342 35 36


Aula de l'aigua - Potabilitzadora

El punt de partida d’aquest programa és una visita educativa a la planta potabilitzadora més gran de Catalunya, l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Sant Joan Despí. Durant aquesta visita els alumnes coneixeran el procés que experimenta l’aigua des que es capta fins que es consumeix.

A partir de la visita, s’ofereix a alumnes i professorat de cicle superior de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i grau superior una eina educativa centrada en el cicle urbà de l’aigua, en la gestió ambiental de l’aigua i en la seva importància com a recurs natural.

El recorregut es fa juntament amb un equip educatiu especialitzat i s’adapta a les necessitats de cada centre i grup. Disposa, a més, d’espais interactius i d’experimentació. Per descomptat, és una visita gratuïta.

Documentació interessant:

Per apuntar-t'hi, contacta amb nosaltres:

museudelesaigues@agbar.es

93 342 35 36


Visita a les depuradores

L’Àrea Metropolitana de Barcelona organitza visites a totes les plantes depuradores, amb l’objectiu que els alumnes descobreixin el cicle de l’aigua a través de les instal·lacions que el fan possible. Una visita dirigida als qui vulguin conèixer un procés clau per portar aigua saludable a les llars de Barcelona.

Per apuntar-t'hi, contacta amb nosaltres:

museudelesaigues@agbar.es

93 342 35 36