El blog d'Aigües de Barcelona

On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.

Blocs

Aigua segura i de qualitat

Tingues clar que, cada vegada que obres l’aixeta de casa teva, obtens aigua de qualitat i molt segura.

Sens dubte, l’aigua és un líquid imprescindible per a la vida. Per aquesta raó, a Aigües de Barcelona fem possible que l’aigua que subministrem als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona compleixi normes de qualitat estrictes, d’acord amb regulacions establertes per la Unió Europea, que al seu torn prenen com a base les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A Aigües de Barcelona la qualitat de l’aigua de consum és avaluada de manera constant a les nostres plantes de tractament, dipòsits i xarxa de distribució. Guiats per la legislació vigent, analitzem 53 paràmetres de l’aigua, cadascun dels quals té un estàndard o valor màxim establert en la legislació, amb l’objectiu de protegir la salut dels consumidors.

Quan parlem de la qualitat de l’aigua de Barcelona també ens referim al seu bon gust i olor. Tant és així, que disposem d’un departament especialitzat en tast d’aigua, l’únic a Espanya i dels pocs que hi ha al món, centrat a realitzar estudis específics sobre gustos i olors en les aigües. Gràcies a la seva tasca, l’aigua de l’aixeta millora cada dia. Sigui com sigui, sempre que notis un lleu gust a clor, pensa que estàs bevent aigua desinfectada, cosa que és obligatòria, ja que l’aigua destinada al consum humà sempre s’ha de tractar. I el clor és la forma més recomanable de fer-ho, segons l’OMS.

Si compartim aquesta informació amb tu és perquè t’oblidis dels tòpics sobre l’aigua de l’aixeta. Per descomptat que no cal bullir-la abans de consumir-la, i no dubtis que el calci que conté és bo per a la teva salut. La realitat és que només el fet d’obrir l’aixeta i beure’n l’aigua és un gest saludable. Consumeix la teva aigua amb total tranquil·litat, és de la màxima qualitat.