null Cinc científiques d’Aigües de Barcelona visiten centres escolars per despertar vocacions entre les més joves 

Amb l’objectiu de trencar estereotips, més de 180 investigadores van oferir xerrades a les escoles catalanes coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, que les Nacions Unides celebren cada 11 de febrer. Aigües de Barcelona va participar activament en aquest repte i cinc de les seves científiques van ser seleccionades per visitar els centres escolars i oferir una xerrada.

Es tracta d’Anna Pinar, biòloga experta en microbiologia; Raquel Céspedes, química experta en química del medi ambient; Maria Rosa Boleda, química experta en medi ambient i pol·lució; Núria Roigé, enginyera de camins doctoranda en models d’inversió, i Belén Galofré, llicenciada en farmàcia i experta en microbiologia. 

Totes elles volen posar el seu gra de sorra per trencar amb els estereotips de gènere que mantenen les dones allunyades d’aquestes carreres. I és que una de les qüestions primordials per tal d’aconseguir aquest augment de les vocacions científiques és posar en valor referents i figures científiques femenines que abans estaven ocultes. Aconseguir-ho és cosa de tots. 
Les Nacions Unides van triar la data de l’11 de febrer per commemorar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, a través de la qual volen reivindicar l’accés i la participació plena i equitativa de les dones i les nenes a la ciència. Tot i els esforços dels organismes internacionals, només el 37% de les dones opta per fer carreres vinculades a la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, segons la UNESCO. 

És en aquest context que neix la iniciativa “100tífiques”, esdeveniment que celebra la seva segona edició, amb l’objectiu de fomentar les vocacions cientificotècniques especialment entre les nenes. Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la iniciativa ofereix 166 xerrades divulgatives simultànies en escoles catalanes, per part de més de 180 investigadores del món de l’empresa i centres de recerca i universitats (“100tífiques”), tot mobilitzant 15.000 alumnes de 6è de Primària i 1r d’ESO. L’objectiu: despertar les vocacions científiques entre les més joves. 

Clica aquí per reproducir el vídeo de mujeres "100tífiques" d'Aigües de Barcelona.