Dipòsit De Dosrius
En aquest espai hi trobem dues infraestructures que han estat determinants per a l’evolució demogràfica de Barcelona; el dipòsit de Dosrius i la Central d’Altures. I no només això, tocant als dipòsits també s’hi va construir la Casa de les Altures i la seva zona enjardinada, una obra de l’arquitecte Enric Figueres que inicialment va ser la residència de la direcció de l’empresa i que actualment és la seu del Districte d’Horta-Guinardó.
El dipòsit de Dosrius va ser la primera infraestructura construïda per Aigües de Barcelona el 1867. Constava de dos dipòsits de 8.000 metres cúbics cadascun, on arribava l’aigua a través d’un aqüeducte de més de 40 quilòmetres que la transportava des de Dosrius. Aquests dipòsits, situats a 93 metres sobre el nivell del mar, permetien que l’aigua arribés a pressió als pisos més alts de l’Eixample, Gràcia, Sant Gervasi o Ciutat Vella. Van estar operatius més de cent anys i a l’actualitat estan en desús.
Al 1886 es va construir la Central d’Altures, una estació d’elevació d’aigua que actualment està en funcionament. Des d’aquesta planta es bombeja l’aigua fins a dipòsits situats al turó de la Rovira.