Projectes d'acció social

 


Territori Social és un programa d’alt impacte social qualitatiu que es desenvolupa amb les administracions dels municipis. El programa recull un conjunt de projectes, que duren entre un i dos anys, per fomentar l’ocupabilitat i fer front a l’atur de llarg durada.

  • Territori Social Montcada i Reixac. Programa Montcada-Inclou Comerç. Millora de l'ocupabilitat de persones amb diversitat funcional intel·lectual en el sector del comerç. 
  • Territori Social Sant Boi de Llobregat. Participació, disseny i creació d’un parc urbà per a pràctica esportiva inclusiva per part d’adolescents.
  • Territori Social Fondo - Santa Coloma de Gramenet. En col·laboració amb la Diputació de Barcelona amb el programa “Dispositiu Impuls a l’Ocupació”. Projecte d’apoderament i generació de vincles comunitaris, adreçat a famílies amb tots els seus membres a l’atur.
  • Territori Social l'Hospitalet de Llobregat. En col·laboració amb la Diputació de Barcelona. Punt TIC Blocs Florida – Les Planes. Espai comunitari d’accés públic, orientat al desenvolupament de processos integrals d’alfabetització digital i accés gratuït a les noves tecnologies.


Mitjançant les aliances entre els ajuntaments, la Creu Roja i Aigües de Barcelona, el programa ONA potencia les competències personals i laborals de persones acollides a la tarifa social de l'aigua per trobar-se en situació de vulnerabilitat, oferint-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin participar en les accions d'orientació laboral i formació del programa i accedir al mercat de treball.

Municipis on s'ha implementat: Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Sant Joan Despí.

Més de 400 persones entre 2020 i 2023 ja s'han beneficiat d'aquest programa.El programa té l’objectiu de donar oportunitats i facilitar l’accés a la universitat de joves brillants amb recursos econòmics limitats.

29 persones becades. 

7 persones graduades.


Es tracta d’una iniciativa de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que busca empoderar líders veïnals perquè puguin assessorar i acompanyar, en matèria de pobresa energètica, persones del barri que es troben en situació de vulnerabilitat.


El programa Green Jobs està orientat a la millora de l'ocupació i ocupabilitat del jovent en situació de vulnerabilitat que ha abandonat els estudis, a través d'un itinerari formatiu centrat en green jobs i cocreat amb entitats socials i ens locals.