null Aigües de Barcelona a la Cursa de la Mercè 2020!

Aigües de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Barcelona Esports han signat avui, dimecres 16 de setembre, el conveni de patrocini de la 42ena edició de la cursa de la Mercè 2020, que tindrà lloc el proper dissabte 19 i diumenge 20 de setembre.

Aigües de Barcelona estarà present a la cursa distribuint 3.000 ampolles d’aigua per als corredors i en l’únic punt d’avituallament del recorregut, que se situarà a l’arribada al Centre Esportiu Municipal La Mar Bella, on es facilitarà aigua en gots totalment compostables als corredors. En aquest espai hi haurà un voluntari amb mascareta i guants, encarregat d’obrir i tancar les aixetes dels corredors que vulguin beure.
L’acte de signatura s’ha fet aquest migdia de forma virtual, amb l’assistència de David Escudé, regidor de l’Ajuntament de Barcelona; Susana Closa, Gerent de l’Institut Barcelona Esports i Maria Salamero, directora de Comunicació i Sostenibilitat d’Aigües de Barcelona. 
Maria Salamero ha remarcat “el compromís d’Aigües de Barcelona amb la ciutat, les persones i el medi ambient”. “Aquesta cursa reuneix aquests tres compromisos ja que estem davant un clàssic de l’esport popular i de proximitat de Barcelona”, ha explicat. En aquest sentit, Aigües de Barcelona contribueix “amb la reducció de residus, distribuint ampolles per als corredors i amb els punts d’avituallament sostenibles en els quals distribuïm aigua de l’aixeta en gots de cartró reciclables”.  
La Cursa de la Mercè tindrà aquest any un format diferent: el dissabte i el diumenge es faran quatre sortides (8.00h, 8.45h, 9.30h i 10.30h), amb un màxim de 375 participants a cada una, en funció del temps acreditat. Els i les participants hauran de completar els 10 quilòmetres de la cursa recorrent dues vegades un circuit de 5 quilòmetres per l’entorn del Centre Esportiu Municipal La Mar Bella.
En la cursa virtual, la persona podrà participar de forma individual sense haver de restringir-se a cap circuit, i en qualsevol moment que ho desitgi dins dels mateixos dies, amb l’acompanyament d’una app, desenvolupada per a l’ocasió, que registrarà el seu recorregut mitjançant la geolocalització. 
En aquesta modalitat hi haurà tres distàncies (2km, 5km i 10km) i les persones podran participar des de qualsevol lloc del món i, fins i tot, i qui no pugui córrer també la podrà fer  caminant. 
La participació en aquesta modalitat es preveu que arribi a les 9.000 persones, per sumar un total de 12.000 participants i crear una gran “comunitat Mercè” on tothom, sigui atleta o no, pugui formar part de la cursa i fer la seva contribució en aquesta gran marató solidària contra la covid-19.