null Quaranta ‘start-ups’ competeixen en la fase final de Start4big

Els finalistes proposen solucions per personalitzar productes i serveis; gestionar millor el consum energètic a casa; simplificar les transaccions online, o connectar dispositius, vehicles i infraestructures. El 57% de totes les start-ups que s’hi han presentat són espanyoles, mentre que el 43% restant provenen de països com Alemanya, França o Israel, entre d’altres. Els guanyadors, que s’anunciaran al setembre, podran iniciar un projecte pilot amb les empreses impulsores de Start4big, que sumen 380 milions de clients

Start4big, la primera iniciativa europea d’innovació oberta multisectorial impulsada per Aigües de Barcelona, CaixaBank, Naturgy, SEAT i Telefónica, afronta la fase final de la seva primera edició. Ja s’han seleccionat els 40 finalistes que van presentar solucions innovadores durant els Pitch days davant un panel de jutges experts pertanyents a les companyies que formen Start4big. Aquestes companyies estan presents en més de 80 països, compten amb un total de 200.000 empleats i una important cartera de clients de més de 380 milions de persones a tot el món.

 

La convocatòria s’ha tancat amb 139 start-ups participants, que han generat un total de 173 candidatures (ja que una mateixa start-up podia presentar-se a un o diversos dels reptes plantejats). De totes aquestes candidatures, el 57% correspon a start-ups espanyoles i el 43% restant a candidatures de països com Alemanya (11), França (6) o Israel (5), entre d’altres.

El programa, que va néixer amb l’objectiu d’elevar la innovació i enfortir el teixit emprenedor nacional i internacional, anunciarà els guanyadors seleccionats al mes de setembre. Les start-ups seleccionades tindran l’oportunitat d’iniciar negociacions amb els socis de la iniciativa per posar en marxa un projecte pilot que tingui impacte en els seus sectors i en tota la societat. 

 

Finalistes de la primera Onada d’Innovació

Les start-ups finalistes han superat un procés de selecció que va començar al desembre amb el llançament de quatre reptes: tres de multisectorials, en els quals opten a treballar amb dos o més socis de Start4big, i un de transversal, en què poden arribar a desenvolupar un pilot amb totes les empreses implicades. Un jurat format per 32 jutges internacionals, experts en diferents àrees tecnològiques i d’innovació, així com 76 jutges interns, pertanyents a les unitats de negoci de cadascuna de les empreses que formen part de Start4big, han avaluat els projectes presentats. Les 40 millors candidatures afronten ara la fase final de la competició.

Consulta tots els finalistes aquí.

Reptes multisectorials:

Com ajudar els usuaris a controlar i gestionar millor el consum a la llar?

Els finalistes d’aquest repte són Smart IoT Labs, Lhings, Fresh Energy, Atriom Service Platform, Sensing & Control Systems, BIM6D, Xunison, Wattiocorp, GreenPocket GmbH, Greenbird i Integration tecnology.

Com millorar l’experiència del client i reduir els costos de les transaccions online?

Finalistes: Caelum Labs, Digiteal, NFCSound, Vottun, Lang.ai, Thinkcloud, PlayFilm, Mitek, Serimag i Electronic IDentification

Com oferir nous serveis connectant dispositius, vehicles i/o infraestructures?

Finalistes: WiTrac, igloohome, eccocar, Greenbird Integral, SolarEdge, Muutech Monitoring Solutions, Finboot, SmartMonkey.io, Vottun i Unmanned Life.

Repte transversal:

Com personalitzar l’experiència del client seguint les seves activitats en temps real?

Finalistes: 20face, Sogetel SRL, Unishoper, GAMCO S.L., Lang.ai, Balandra SoftwareSL, Conver.fit, Fresh Energy, Twyla i Sentisis Analytics.

Pel que fa a les àrees tecnològiques, les més freqüents són les categories de software, Big Data, Internet of Things i intel·ligència artificial.

Els guanyadors es donaran a conèixer al mes de setembre en un esdeveniment que suposarà, a més, el tret de sortida per a la segona Onada d’Innovació de la iniciativa, i en el qual es tornaran a llançar quatre reptes a la comunitat global d’emprenedoria.              

El nombre de guanyadors serà variable. Seran seleccionades totes aquelles start-ups que els socis de Start4big considerin d’interès per iniciar un projecte pilot amb elles.

    

Sobre Start4big

Start4big és la iniciativa d’innovació oberta multisectorial impulsada per Aigües de Barcelona, CaixaBank, Naturgy, SEAT i Telefónica. Proporciona a les start-ups d’arreu del món l’oportunitat de treballar amb aquestes grans corporacions, per desenvolupar i testejar prototips en entorns reals i accedir al mercat de manera més ràpida. El seu objectiu és atraure talent nacional i internacional per enfortir el teixit emprenedor nacional i internacional, així com oferir solucions de valor als seus clients i la societat. És la primera vegada a Europa que cinc grans companyies que pertanyen a sectors estratègics uneixen forces per portar la innovació oberta a un altre nivell: un model col·laboratiu multisectorial en el qual desenvolupar solucions tecnològiques que impacten en totes les àrees en què treballen aquestes empreses. 

 

Més informació:

www.start4big.com