null Aigües de Barcelona impulsa el programa Green Jobs a Viladecans per promoure la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat

Aigües de Barcelona, l’Ajuntament de Viladecans i Acció contra la Fam han signat el conveni de col·laboració per impulsar el programa Green Jobs, dirigit a fomentar la capacitació professional, l’ocupabilitat i l’empoderament de joves d’entre 16 i 29 anys en situació o risc de vulnerabilitat. 

El programa Green Jobs és un projecte de capacitació professional i treball que alterna la formació amb l’experiència pràctica, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de persones que no tenen feina o que es troben en situació o risc d’exclusió social. La iniciativa proporciona la qualificació i les competències professionals necessàries en el sector mediambiental perquè les persones participants puguin reformular la seva trajectòria professional i entrar al mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat, o amb la possibilitat de retornar al sistema educatiu. Viladecans és el segon municipi on s’implanta aquest programa que impulsa Aigües de Barcelona, després de Sant Adrià de Besòs. El projecte Green Jobs de Viladecans, adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys del municipi en situació d’atur, preveu pràctiques en empreses proveïdores d’Aigües de Barcelona de l’àmbit de la neteja d’instal·lacions industrials, amb una durada de sis mesos. 

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, va explicar l’aposta de la companyia “per l’acció social com a eix estratègic”. En aquest sentit, “anar de la mà amb l’Ajuntament de Viladecans i amb una entitat social amb la trajectòria d’Acció contra la Fam ens fa més forts en l’objectiu de contribuir a la inserció laboral d’aquests joves, amb aquest programa de capacitació professional que els ofereix suport afectiu i l’acompanyament necessari”, va indicar.

Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, va remarcar la importància de “la col·laboració publicoprivada amb empreses com Aigües de Barcelona i entitats com Acció contra la Fam per assolir els reptes que tenim”. Amb el programa Green Jobs, “volem fomentar l’autoestima d’aquests joves que sovint no tenen un xarxa de suport familiar o veïnal, i generar oportunitats laborals per a ells. Aquesta mirada global és precisament la que impulsa el servei Escola de Noves Oportunitats del nostre ajuntament per ampliar les oportunitats socioeducatives del jovent del municipi”, va afegir l’alcalde de Viladecans durant l’acte de signatura del conveni.

Per la seva part, Laura Sáenz González, delegada de Catalunya d’Acció Contra la Fam, es va felicitar per “una aliança entre l’Ajuntament de Viladecans, Aigües de Barcelona i Acció contra la Fam que proporciona orientació sociolaboral, facilita l’ocupabilitat i potencia l’empoderament d’aquests joves”.