null Miquel Paraira: “L’aigua és l’aliment més controlat del món”

El director de Qualitat de l’Aigua d’Aigües de Barcelona, Miquel Paraira, ha participat en la primera jornada “Talent a Ponent”, organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona amb el títol ‘El món de l’aigua amb la Covid’.

En la seva intervenció, Paraira ha destacat que “l’aigua és l’aliment més controlat del món”, ja que “es controla de manera contínua des que surt de les plantes de potabilització i durant tot el seu recorregut fins que arriba a les llars”. I ha recordat que disposa de la certificació alimentària ISO 22000, que l’equipara a qualsevol altre aliment. 

En aquest sentit, ha remarcat que cal distingir “entre la vessant organolèptica (gust), que ve determinada per la geologia del terreny i les seves característiques minerals i que no té cap impacte en la salut, i la qualitat sanitària, que és total”. 

Respecte al SARS-CoV-2, el director de Qualitat de l’Aigua ha subratllat que hem de tenir “tranquil·litat total” i que els estudis que s’estan efectuant en aigües residuals “poden ser una eina molt útil per fer seguiment del grau de prevalença del virus i també poden servir per detectar possibles rebrots abans que arribin”.  


Miquel Paraira ha participat en una taula rodona juntament amb la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà; el periodista Francesc Canosa, i Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat. A l’acte, també ha intervingut l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, entre d’altres.