null Aigües de Barcelona presenta un llibre que recull vivències de Cornellà de Llobregat

 

El Castell de Cornellà va acollir ahir la presentació de "Memòries de Cornellà de Llobregat", un llibre que es vol acostar a la història dels diferents municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona a través de les persones que hi viuen. Van intervenir a l'acte Ramon Muntaner, cantautor del moviment de la Nova Cançó i padrí del llibre; Dolors Campos, secretària de la Junta de l'Associació de Paradistes del Mercat Centre; Marta Salamero, directora de Zona Llobregat Nord d'Aigües de Barcelona, i Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat.

"Aquest llibre és, més que una memòria, un espai comú de gent compromesa amb aquesta ciutat. Gràcies a Aigües de Barcelona per fer realitat aquest llibre i gràcies a vosaltres per fer realitat aquesta ciutat", va destacar Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat.

Per la seva banda, Marta Salamero, directora de Zona Llobregat Nord d'Aigües de Barcelona, va remarcar a l'acte "la il·lusió de presentar el llibre de memòries de Cornellà, atès que és en aquest municipi on des de 1909 la companyia té una central de captació i bombament, la popularment coneguda com Central Cornellà, que ha estat i segueix sent estratègica per a l'abastament a la metròpoli de Barcelona". Per això, "la nostra història, la d'Aigües de Barcelona i la de Cornellà, estan entrellaçades, ja que molts ciutadans de la ciutat van treballar o encara treballen a la centenària Central Cornellà", va explicar.

"Memòries de Cornellà de Llobregat" és un llibre editat per Aigües de Barcelona que recull una nova mirada sobre aquest municipi del Baix Llobregat, i en el qual s'inclouen els records de diverses persones que hi viuen o hi treballen i que exemplifiquen el compromís de la companyia amb la ciutat. I és que són més de 150 anys de relació amb la ciutadania basada en el servei, el compromís i la confiança, amb moltes històries humanes al darrere. Ara la companyia n'ha volgut recollir algunes en un conjunt de llibres plens d'evocacions, vivències i records.

Les presentacions d'aquests llibres de vivències als municipis metropolitans donen continuïtat a les que es van dur a terme a finals de l'any passat i principis d'aquest en cada districte de Barcelona, que es van convertir en actes de reivindicació del fet de ser de barri, i exemplifiquen la voluntat de la companyia d'acostar-se a la ciutadania a la qual serveix les 24 hores del dia els 365 dies de l'any, amb vocació de servei per subministrar aigua de la màxima qualitat.