Actualitat

null

Aigües de Barcelona col·labora amb més de 40 associacions i entitats en el Fòrum de Diàleg 2021

Aigües de Barcelona impulsa, a través del diàleg i les aliances, el seu paper d’agent actiu, treballant colze a colze amb els representants d’entitats i associacions de diferents sectors de la societat. La voluntat de la companyia és fomentar l’escolta activa i la proximitat amb aquestes entitats per trobar punts en comú i avançar en la recuperació social i econòmica. Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, “ha destacat la necessitat de reforçar el diàleg continu com a eina per conèixer de prop les necessitats i expectatives dels grups de relació, i incorporar-les en el disseny dels plans estratègics de la companyia”.

Aigües de Barcelona ha reunit aquest matí més de 40 associacions i entitats locals, entre les quals hi havia associacions regionals, culturals i veïnals, així com associacions de defensa dels consumidors i representants del comerç, teixit sanitari i esportiu de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest Fòrum de Diàleg és una iniciativa amb la qual la companyia reforça els vincles i les aliances amb les entitats del territori, des del seu compromís amb l’escolta activa i la voluntat per integrar les necessitats i expectatives de la societat, en la seva presa de decisions. 

A la sessió de treball, s’ha explicitat la ferma voluntat de la companyia per reforçar la proximitat amb l’entorn, la transparència i el retiment de comptes, claus estratègiques per a la sostenibilitat i l’excel·lència del servei. Mitjançant un tast d’aigua acompanyat d’experts, s’ha establert un diàleg i reflexió sobre la qualitat de l’aigua amb els participants de la sessió; mentre que les necessitats i expectatives dels diferents grups presents han centrat el tercer bloc de la sessió de treball, amb l’objectiu de conèixer de més a prop els interessos i preocupacions d’aquestes entitats. 

Alba Gómez, gerent de la CONFAVC (Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya) ha valorat molt positivament aquesta jornada: “És molt important que Aigües de Barcelona, empresa subministradora d’un servei bàsic com és l’aigua, faci aquest esforç per apropar-se i escoltar a les associacions i la ciutadania”. Per a Javier Bonomi, president de Fedelatina, “aquests espais són fonamentals per al diàleg i per buscar solucions positives en l’àmbit de la gestió de l’aigua”. Per la seva banda, Daniel Salinero, president de la FECAC (Federació d’Entitats Culturals Andaluses), ha destacat la “sensibilitat d’Aigües de Barcelona per explicar de primera mà el seu dia a dia i escoltar i dialogar amb les persones i les entitats”. 

En la seva intervenció, el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, ha indicat que “només a través de les aliances podem contribuir de forma conjunta, amb corresponsabilitat, a objectius globals i comuns com els establerts a l’Agenda 2030”. Meritxell Farré, directora de Participació de la companyia, va destacar “la necessitat de transformar el diàleg continu, ja consolidat des de fa anys a la companyia, en processos de participació i cocreació de reptes comuns i compartits”. 

Enguany, el Fòrum de Diàleg, el primer en format presencial després de la crisi sanitària derivada de la pandèmia, ha acollit un nombre més ampli d’associacions i grups de relació que en edicions anteriors. Aigües de Barcelona organitza dos cops l’any, des de fa més de 8 anys, sessions de diàleg amb grups de relació específics (proveïdors, associacions de veïns, entitats socials, associacions de consumidors...) amb l’objectiu d’establir vincles propers d’escolta activa i debat sobre els temes  que tenen impacte i rellevància per a la companyia. L’objectiu, cocrear i definir plans d’acció posteriors.

Per a Aigües de Barcelona, les aliances i el diàleg amb les administracions i les entitats i associacions del territori és clau per poder contribuir conjuntament a una recuperació econòmica, sostenible i justa en els municipis on som presents. I és a través del desplegament del Pacte Social que Aigües de Barcelona vol impulsar, mitjançant el diàleg i les aliances, el seu paper d’agent actiu, treballant conjuntament amb les administracions, el tercer sector i altres agents del territori a partir de tres eixos principals, la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda i justa, per contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Aquesta voluntat per escoltar el territori i per establir aliances amb entitats i administracions també està en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, concretament amb l’objectiu 17.