Actualitat

null

Creu Roja i Aigües de Barcelona milloren l’ocupabilitat de més de 400 persones acollides a la tarifa social de l’aigua

En un acte a la seu de la Creu Roja, Aigües de Barcelona i la mateixa entitat social han presentat el balanç de l’impacte que el programa ONA (Ocupabilitat, Necessitats Bàsiques i Apoderament) ha tingut en la millora de l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat acollides a la tarifa social de l’aigua. 

A l’acte de balanç s’han presentat els principals resultats del programa, en què han participat 197 persones fins al 2022. Una xifra que assolirà les 404 persones durant aquest 2023. Cal destacar que el 94% de les persones han finalitzat l’itinerari d’orientació i inserció laboral. A més, 111 persones (56%) han aconseguit, com a mínim, un contracte laboral durant el programa.

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha destacat que “és clau seguir reforçant la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes d’impacte com l’ONA, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”. 
    
El conseller delegat de la companyia ha posat en relleu com “l’ONA ha esdevingut un programa d’alt impacte social que preveu una atenció integral, no només d’inserció laboral. Acompanya en totes les esferes de la persona i preveu la cobertura de necessitats bàsiques per tal que la persona pugui mantenir-se en l’itinerari d’orientació laboral sense patir per la necessitat immediata de menjar, lloguer o despeses bàsiques de subministrament”.

Per la seva banda, Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya, ha destacat que el programa ONA “posa de manifest la importància de continuar treballant per millorar l’ocupabilitat amb les persones que més ho necessiten i de fer-ho de manera conjunta, coordinada i efectiva entre el sector públic, l’àmbit social i el sector privat”. 

Josep Quitet ha volgut agrair “molt especialment el paper d’Aigües de Barcelona en l’impuls i la il·lusió compartides en aquest Projecte ONA que s’ha obert a altres poblacions de tot l’Estat”.

El programa ONA és un projecte per millorar l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat. El fet diferencial del programa és l’acompanyament integral en totes les esferes de la vida de les persones beneficiàries, que reben suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, amb l’objectiu que puguin finalitzar l’itinerari d’orientació i de millora de competències per trobar una feina. 

El projecte, que té l’assessorament de Tàndem Social, es va iniciar amb una prova pilot a Barcelona i, posteriorment, s’ha estès a Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.