Actualitat

null

Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà renoven la seva aliança per garantir l’aigua a qui no la pugui pagar

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, i Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, han signat avui la renovació del protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica, que dona continuïtat al signat al setembre de 2017. L’objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d’aigua a qui no el pugui pagar per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

Felipe Campos ha agraït el compromís conjunt amb l’Ajuntament de Gavà, i ha destacat “l’impuls de l’acció social d’Aigües de Barcelona, amb projectes i iniciatives com l’A-porta o l’ONA, dirigits a reduir les desigualtats i promoure una societat més justa”. Per dur a terme aquesta transformació social, amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones, el conseller delegat d’Aigües de Barcelona ha remarcat la importància de “crear aliances a través de la col·laboració publicoprivada i amb les entitats socials per afrontar els reptes socials i econòmics del present i el futur.

Gemma Badia ha destacat en la seva intervenció “la necessitat de mantenir el diàleg continu i la proximitat amb la companyia per tal de garantir l’accés a la ciutadania d’un recurs tan essencial com l’aigua. Tant de bo es pogués signar un conveni d’aquestes característiques amb altres proveïdors”. A més, ha valorat molt positivament el desplegament del programa de caràcter social “A-porta” dut a terme amb el suport i col·laboració d’Aigües de Barcelona, entre altres entitats.

Durant el 2021, de la mà de 145 entitats i 23 ajuntaments, Aigües de Barcelona ha participat en 199 iniciatives i cocreat 28 projectes d’acció social que han beneficiat 118.793 persones de manera directa i 639.519 de manera indirecta. A més, els projectes desenvolupats en aliança amb 26 entitats del Tercer Sector han beneficiat 7.500 persones en situació de vulnerabilitat.

Aigües de Barcelona garanteix l’accés i subministrament d’aigua a totes les persones, amb especial atenció a les que viuen en situació de vulnerabilitat, a través de la tarifa social, que ja ha beneficiat més de 53.000 llars entre pensionistes, aturats i persones en situació de vulnerabilitat, i el protocol contra la pobresa energètica signat amb els  23 consistoris metropolitans on Aigües de Barcelona està present: a més de Gavà, Badalona, Barcelona, Begues, Cerdanyola, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet Montcada i Reixac, Pallejà, el Papiol, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Castelldefels, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just i Viladecans.