Actualitat

null

Aigües de Barcelona lidera la transició ecològica del cicle integral de l’aigua en el Fixing the Future

Aigües de Barcelona ha participat al Fixing the Future, el festival d’idees i innovació en àmbits com el canvi climàtic, la sostenibilitat, l’educació o l’urbanisme, que s’ha celebrat durant el 16 i 17 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Aigües de Barcelona hi ha estat present amb diferents activitats com el taller participatiu “La nova vida de l’aigua”, organitzat a través de Manual Thinking, en el qual el director de Desenvolupament Sostenible, Pere Verger, ha explicat el paper fonamental de l’aigua regenerada per fer front a l’emergència hídrica.

A més del taller, Aigües de Barcelona ha participat en dues de les ponències del festival, que compten amb més de 50 ponents internacionals. Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, ha reflexionat sobre el paper de la innovació per impulsar solucions que ajudin a preservar l’aigua, en el debat “Planeta blau: salvar els mars, recuperar els rius, estalviar aigua”.

D’altra banda, Andrea Castaño, líder de projectes en la Direcció d’Acció Climàtica, ha participat a la taula rodona “Empreses pel canvi: unides per la sostenibilitat” sobre lideratge femení com a motor de la sostenibilitat. Entre les diferents accions de la companyia, Andrea Castaño ha destacat el llançament del Hub d’Acció Climàtica, un espai dirigit a assolir el progrés climàtic de manera col·lectiva, desenvolupant solucions conjuntes, impulsant bones pràctiques i treballant fermament per a la descarbonització del territori.

A més, la companyia ha ofert tallers educatius per a públic familiar al hall del CCCB; i durant tot el festival, s’han instal·lat a la plaça d’aquest centre cultural de Barcelona els cubs de l’exposició Operació Aigua, dedicada a explicar el cicle de l’aigua i sensibilitzar sobre la necessitat de fer un bon ús d’aquest recurs tan essencial.

Aquesta és la quarta edició del Fixing the Future, un festival que, un any més, ha donat a conèixer projectes innovadors i idees revolucionàries que ja estan transformant el futur del planeta en àmbits relacionats amb el canvi climàtic, l’educació, l’economia circular, la biodiversitat o l’urbanisme.