Actualitat

null

La segona edició de l’Aigües de Barcelona Data Challenge premia 3 projectes innovadors en l’ús de dades de telelectura

 

La segona edició de l’Aigües de Barcelona Data Challenge ha premiat 3 equips pels seus projectes en l’ús de dades agregades de telelectura. En total, en aquesta segona edició, hi han participat 130 alumnes gràcies a la col·laboració amb universitats i centres de recerca de Catalunya.

Al mes d’octubre la companyia va posar a disposició dels grups participants les dades agregades de telelectura corresponents als anys 2019, 2020, 2021 i 2022 d’alguns dels municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Dels projectes presentats, se’n van seleccionar 15 en una primera ronda, i finalment, 6 projectes finalistes.

 

 

Durant el Pitch Day, els 6 equips finalistes, formats per un total de 29 alumnes de les universitats UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), UPF (Universitat Pompeu Fabra) i UOC (Universitat Oberta de Catalunya), han presentat els seus projectes. Un jurat, format per 5 experts i expertes de reconeguda trajectòria en el sector de l’aigua, la innovació tecnològica, la comunicació i la ciència, ha estat el responsable d’escollir els equips guanyadors.

Respecte a la primera edició, enguany el premi s’ha distribuït en 3 equips on els guanyadors han rebut 10.000 € pel 1r premi, 4.000 € pel 2n premi i 1.000 € pel 3r premi.

Els equips guanyadors han estat Aigua del futur amb el 1r premi, Big Water amb el 2n premi i Waterwise amb el 3r premi.

D’aquesta manera, la segona edició de l’Aigües de Barcelona Data Challenge vol seguir posant la tecnologia al servei de la societat per donar resposta, gràcies a la innovació oberta i a la col·laboració publicoprivada, a noves necessitats i reptes dins l’àrea metropolitana de Barcelona.

Per això, des de la companyia, s’ha incentivat els participants a fer un ús ètic i responsable de les dades, amb la possibilitat d’arribar a qualsevol àmbit de recerca o comparativa, prioritzant especialment aquells que puguin tenir impacte en el progrés de la societat i el territori.