null Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Montacada i Reixac impulsen la telelectura de comptadors al municipi

Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac i Ignacio Escudero director general d'Aigües de Barcelona, han signat el conveni per implantar el sistema de telelectura a tots els comptadors del municipi. Aquesta eina permet mesurar de manera telemàtica el consum d'aigua, fa més eficient la gestió d'un recurs escàs i en fomenta el consum responsable i sostenible.

En virtut del conveni signat avui, l'Ajuntament i Aigües de Barcelona acordaran els edificis i espais de titularitat municipal i les zones del municipi on és més idònia la ubicació dels equips de telemesura per tal que l'empresa pugui instal·lar els sistemes i operar amb els equips. El cost de la instal·lació dels equips serà assumit per l'empresa, la qual facilitarà les dades dels sistemes de telemesura. Està previst que es despleguin les antenes necessàries per operar a 32 edificis de titularitat municipal. El desplegament de la telelectura contribuirà a situar Montcada i Reixac com a referent de ciutat intel·ligent i propera als ciutadans.

A dia d'avui, diversos municipis de l'àmbit de gestió de la companyia ja gaudeixen dels avantatges d'aquesta eina intel·ligent: Sant Climent de Llobregat a tots els comptadors del municipi, mentre que s'està treballant per implantar-ho a tots els de Begues, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Torrelles de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, l'Hospitalet de Llobregat, el Papiol, Pallejà, Sant Adrià del Besós i el districte de Sants de Barcelona.

El sistema de telelectura permet saber telemàticament el consum d'aigua, de manera que minimitza les incidències per fuites gràcies a una detecció més fàcil, potencia una gestió sostenible i millora el procés de facturació. Gràcies a l'ús de les noves tecnologies i l'aplicació de criteris innovadors, aquesta eina afavoreix l'eficiència en la gestió d'un recurs escàs com l'aigua, en fomenta el consum responsable i sostenible, i contribueix a oferir un servei de més qualitat i amb més valor afegit a la ciutadania.

Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges que ofereix la telelectura.

Fes clic aquí per visualitzar el vídeo de la telelectura a Aigües de Barcelona.