null La resiliència hídrica, a debat en la segona edició de BNew Barcelona

Xavier Bernat, director de Transició Ecològica i Justa d’Aigües de Barcelona, ha destacat avui  la importància de l’aigua “com a element troncal en la reconstrucció socioeconòmica i la transformació verda que cal endegar a través d’aliances sòlides amb les institucions, els agents tractors del territori i  l’ecosistema de coneixement i innovació”.

En la seva intervenció, en la segona edició del Barcelona New Economy Week (BNEW), que se celebra aquests dies a la ciutat comtal, Xavier Bernat ha remarcat que desplegar “la regeneració i reutilització de l’aigua és la solució imprescindible per garantir la resiliència hídrica a la metròpolis”. En aquest sentit, considera que “cal treballar amb els agents tractors, les institucions, la societat i l’ecosistema de coneixement i innovació, per implementar, amb celeritat, els nous models circulars i les inversions necessàries per adaptar-nos a l’emergència climàtica que ja ha resultat en una emergència sobre els recursos hídrics naturals”.

Aigües de Barcelona participa en la segona edició del BNEW, un esdeveniment internacional, presencial i digital, que té com a objectiu ser un punt de trobada inspirador i impulsor de la nova economia, orientada cap a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Xavier Bernat ha compartit taula sobre la Resiliència de l’Aigua, moderada per Sandra Casas d’Eurecat, amb Xavier Amores, director de la Catalan Water Partnership, i Toni Ventura, director d’Aigües de Manresa. Celebrada a l’espai Roca Barcelona Gallery, s’ha centrat en la importància de la gestió responsable de l’aigua, en l’escenari d’escassetat hídrica actual, per tal de garantir la salut de les persones i dels ecosistemes, i contribuir al desenvolupament econòmic i altres sectors. La importància d’establir estratègies a llarg termini i aliances tractores fortes, i la necessitat d’incorporar a molt curt termini i de manera continuada la regeneració i reutilització de l’aigua en el model de recursos hídrics, així com el valor de donar a conèixer a la societat els beneficis de l’aigua regenerada, són alguns dels temes que s’han posat sobre la taula en aquest acte per garantir, amb visió estratègica i acció urgent, la resiliència hídrica.

Manu Cermerón, CEO d’Agbar; Narciso Berberana, Global Strategist Officer d’Agbar, i Marina Arnaldos, directora de Desenvolupament i Solucions de Cetaqua, també han participat en aquesta edició del BNEW, que ha comptat amb la presència de 12.000 empreses de 145 països i 800 oradors de referència en els 10 pilars que es tracten en aquesta edició.