null Riqui Puig, Marc Roca, Alexia Putellas i Marta Castroviejo apadrinen la III Cursa AECC Barcelona en Marxa Contra el Càncer

  • La cursa solidària se celebrarà aquest diumenge 8 de desembre
  • Tots els diners recaptats es destinaran a ajudes directes als malalts i a les seves famílies, i per finançar projectes de recerca oncològica


Tres figures de l’esport català i una investigadora i esportista han sigut els encarregats de presentar la III Cursa AECC Barcelona en Marxa Contra el Càncer, que se celebrarà el diumenge 8 de desembre. La presentació s’ha celebrat al Museu de les Aigües per tercer any consecutiu. Riqui Puig, jugador del FC Barcelona, Marc Roca, jugador del RCD Espanyol, Alexia Putellas, jugadora i segona capitana del FC Barcelona femení, i Marta Castroviejo,

investigadora i atleta, han recalcat la importància d’unir-se per lluitar contra el càncer i, per tant, de participar a la carrera solidària que organitza l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona.
Àngela Sánchez, Gerent de l’AECC de Barcelona, ha remarcat que tots els diners recaptats es destinaran en ajudes directes als pacients i a les seves famílies, i per finançar projectes de recerca.

“Des de l’AECC s’impulsa la recerca sostenible i eficient, garantint una recerca col·laborativa per aconseguir el més aviat possible els tractaments que aturin la malaltia, i evitar també que els investigadors marxin fora del país”, ha explicat. “A l’AECC treballem per fomentar els hàbits saludables i la pràctica de l’esport”, ha afegit Àngela Sánchez. Per la seva part, Manel Giraldo, Director territorial d’Aigües de Barcelona, patrocinador principal, ha assegurat que “la nostra companyia està compromesa amb Barcelona, el seu teixit associatiu i amb la seva gent. Aquesta cursa compleix tots aquests requisits i animem a tothom a ajudar en la lluita contra el càncer”.


Riqui Puig ha assenyalat que “gràcies a esdeveniments com aquest s’aconsegueix avançar en la recerca contra aquesta malaltia”. El jugador blaugrana ha subratllat que “aquests actes són essencials per ensenyar hàbits saludables als més joves, i són perfectes per la conscienciació a la societat”.


El jugador del RCD Espanyol Marc Roca ha recordat que “tothom coneix casos i ha viscut el càncer en el nostre propi entorn. Participar en iniciatives com aquesta és una responsabilitat bonica, ja que amb l’esport s’ajuda en la prevenció”.

Els esportistes demanen la participació ciutadana per a que aquest dia s’inundin els carrers de Barcelona i tant pacients com famílies sàpiguen que no estan sols. “L’esport és un gran antidepressiu, i transmet valors positius a la societat. És un fil conductor i connector entre les persones”, ha afirmat la jugadora del FC Barcelona Alexia Putellas. Com la resta dels seus companys, ha reconegut que “m’agradaria córrer la cursa si tingués l’oportunitat”.


Per la seva part, la investigadora i atleta Marta Castroviejo ha recordat que “hi ha estimacions segons les quals el 50% del càncer és previsible per mitjà de l’estil de vida”. Per això, ha subratllat que “és important promoure i divulgar sobre hàbits saludables, com la pràctica de l’esport, la qual és també un mitjà de salut mental”. Becada per l’AECC, i guanyadora de la primera edició de la Cursa AECC Barcelona en Marxa Contra el Càncer, la seva tesis doctoral ha servit per confirmar i desenvolupar un test de diagnòstic per preveure si les persones amb càncer poden beneficiar-se de la teràpia amb inhibidors de PARP.


El punt de sortida de la carrera serà al Parc del Fòrum de Barcelona (Parc dels Auditoris) i la prova comptarà amb tres distàncies per adaptar-se a tots els públics: 10, 5 i una marxa de 2.5 kilòmetres. Una vegada finalitzi la cursa es realitzaran diverses activitats, com “Petits investigadors” i el taller de pintacares pels nens, punts d’animació amb música, Màsterclass de zumba i activitats de fitness, entre altres activitats. Tots els assistents podran accedir a totes les activitats.

Les inscripcions a la cursa estaran obertes fins el 04 de desembre a través del web aeccenmarxabarcelona.org, mentre que estaran obertes fins el divendres 06 a l’Espai AECC actiu contra el càncer (Travessera de les Corts, 268, de Barcelona), com el mateix dia de la cursa al Parc del Fòrum.

Aquesta tercera edició de la carrera a Barcelona és possible gràcies al patrocini principal d’Aigües de Barcelona. Més informació a: aeccenmarxabarcelona.org