null Start4big busca les millors start-ups a Tech Spirit Barcelona

Start4big, la primera iniciativa europea d’innovació oberta multisectorial impulsada per Aigües de Barcelona, CaixaBank, Naturgy, SEAT i Telefónica, ha participat avui a Tech Spirit Barcelona per explicar el seu model d’innovació oberta i els beneficis per a start-ups i empreses. 

 L’objectiu era traslladar a emprenedors de l’àmbit nacional i internacional l’enorme oportunitat que suposa, per a una empresa emergent, col·laborar amb alguna de les 5 companyies fundadores, que sumen 380 milions de clients en més de 80 països.
Sota el títol “Start4big: how open innovation can speed up your idea”, les cinc empreses han presentat els reptes plantejats a l’ecosistema emprenedor per innovar junts en solucions de realitat augmentada, autentificació biomètrica o economia circular, entre d’altres. Hi han participat María Monzó, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona; Jordi Nicolau, director executiu de CaixaBank; Silvia Sanjoaquín, responsable d’Innovació en Client de Naturgy; Núria Domínguez, responsable d’Aliances Estratègiques i Innovació Oberta de SEAT, i Bruno Vilarasau, director de Serveis Digitals Telefónica Mediterráneo. El fundador d’Unmanned Life, start-up que ja col·labora amb Start4big, també ha explicat la seva experiència.

Start4big és la primera iniciativa europea en què 5 grans empreses de 5 sectors estratègics diferents s’uneixen per fer innovació oberta. Després d’una exitosa primera convocatòria, Start4big té oberta una nova onada d’innovació per a start-ups de tot el món, que tenen de termini fins a l’1 de març per inscriure-s’hi plantejant una solució disruptiva als reptes plantejats.

Reptes de la segona onada d’innovació
Fins al proper 1 de març, està obert el període de presentació de candidatures per a la segona onada d’innovació de Start4big. Les start-ups han de respondre a algun dels 4 reptes plantejats:
•    Aprofitar les dades biomètriques per augmentar la seguretat i millorar l’experiència d’usuaris en les transaccions digitals així com a les llars, el cotxe i altres infraestructures (reconeixement facial i altres dades biomètriques).
•    Millorar els processos d’una empresa i els serveis als clients aprofitant les tecnologies de visualització (realitat augmentada, realitat virtual i mixta).
•    Aprofitar les connexions entre sistemes i les dades de la xarxa d’infraestructures en entorns urbans per oferir nous productes i serveis als ciutadans en temps real (Smart City).
•    Aprofitar les solucions d’economia circular per contribuir al desenvolupament sostenible i fomentar l’ús d'energies renovables (Circular Economy).

Al maig del 2020, les seleccionades presentaran el seu projecte davant les empreses sòcies que decidiran els guanyadors.

170 candidatures de tot el món en la primera edició
La primera onada d’innovació de Start4big es va llançar a finals del 2018 amb reptes centrats en la millora de l’experiència del client i la personalització de productes i serveis, i va rebre 170 candidatures de tot el món. Al novembre del 2019, es van donar a conèixer les cinc start-ups guanyadores (Lang.Ai, PlayFilm, Séntisis Analytics, Smart IOT Labs i Unmanned Life), que estan posant en marxa diferents projectes pilot juntament amb les companyies impulsores de Start4big.

Sobre Start4big: 
Start4big és la iniciativa d’innovació oberta multisectorial impulsada per Aigües de Barcelona, CaixaBank, Naturgy, SEAT i Telefónica. Proporciona a les start-ups de tot el món l’oportunitat de treballar amb aquestes grans corporacions, per desenvolupar i testar prototips en entorns reals i accedir al mercat de manera més ràpida. El seu objectiu és atraure talent nacional i internacional per enfortir el teixit emprenedor nacional i internacional, així com oferir solucions de valor als seus clients i la societat. És la primera vegada a Europa que cinc grans companyies que pertanyen a sectors estratègics uneixen forces per portar la innovació oberta a un altre nivell: un model col·laboratiu multisectorial en què desenvolupar solucions tecnològiques que impacten en totes les àrees en les quals treballen aquestes empreses.