null El programa de voluntariat ambiental BiObserva, present al 1r Congrés d'Ornitologia de les Terres de Parla Catalana

Aigües de Barcelona ha presentat recentment al 1r Congrés d'Ornitologia de les Terres de Parla Catalana la iniciativa BiObserva, a través de la qual uns 200 voluntaris de 78 instal·lacions de tractament d'aigua han dut a terme més de 25.000 observacions d'aus des que es va posar en marxa l'any passat.

Sergi Conde, voluntari de BiObserva a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí d'Aigües de Barcelona, va ser l'encarregat de presentar-la mitjançant un pòster explicatiu titulat BiObserva, ciència ciutadana a l'empresa, en el qual també s'exposava com aquesta instal·lació s'ha convertit en el referent del grup Agbar en la preservació del seu entorn natural i un dels centres més implicats en el programa BiObserva. A les seves instal·lacions s'ha construït una reserva per a papallones, així com diverses zones de refugi per a petits vertebrats i invertebrats i s'utilitzen criteris de jardineria sense ús de pesticides que afavoreixen la presència de flora autòctona.

El Congrés pretenia mostrar un diagnòstic dels treballs en curs de diferents investigadors, grups ornitològics i entitats en tot el territori de parla catalana. De manera que el programa ambiental de voluntariat BiObserva, impulsat pel grup Agbar, no podia faltar a la cita. Uns 200 voluntaris, en 78 instal·lacions, han obtingut més de 25.000 observacions d'aus des del 2017, xifres que avalen l'èxit de BiObserva.

BiObserva és un programa de voluntariat ambiental impulsat per Agbar en el qual els participants, personal adscrit a plantes de tractament d'aigua potable i estacions depuradores d'aigües residuals, aporten informació clau que després servirà per fer estudis. En aquest cas concret es recolliran observacions d'aus.